Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑγωγές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους προς όλους τους εμπλεκόμενους με...

Αγωγές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους προς όλους τους εμπλεκόμενους με την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας

Στη Γενική Συνέλευση γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26/2, έγινε απολογισμός των ενεργειών που οδήγησαν στην αναστολή της άδειας λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ και επί 11 χρόνια δίπλα στο 3ο Δ.Σχ.Άργους.

 

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και τονίστηκε η σημασία που είχε στην επιτυχή έκβαση του αγώνα η σθεναρή και αποφασιστική στάση των γονέων, η συμπαράσταση όλων των πολιτικών και πολιτειακών αρχών του τόπου και οι συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες όσων διαχειρίστηκαν το θέμα.

Επίσης συζητήθηκαν οι μελλοντικές κινήσεις και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Θα κατατεθούν δικαστικές αγωγές με τις οποίες θα ζητείται εύλογη αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητας, η οποία περιλαμβάνει τη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

2. Οι αγωγές θα κατευθύνονται προς ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ, φυσικό πρόσωπο, εταιρεία ή υπηρεσία από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ή τις ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ των οποίων τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική και ψυχική υγεία όσων εκτέθηκαν στην ακτινοβολία.

3. Οι αγωγές θα κατατεθούν από όλους τους θιγόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους οι οποίοι εκτέθηκαν σε κίνδυνο από την παράνομη λειτουργία της κεραίας κατά τα προηγούμενα χρόνια.

4. Οι αποζημιώσεις οι οποίες πιθανόν θα κερδηθούν θα διατεθούν είτε για το σχολείο είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ