Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟλοκληρώθηκε επιτυχώς η φιλοξενία μαθητών 4 ευρωπαϊκών χωρών από το 1ο Γυμνάσιο...

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φιλοξενία μαθητών 4 ευρωπαϊκών χωρών από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Με ένα συγκινητικό δρώμενο ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φιλοξενία μαθητών 🇬🇷🇷🇴🇸🇮🇩🇪 4 ευρωπαϊκών χωρών από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ που μαζί με τον Δήμος Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και άλλους φορείς, με την στήριξη του  Europe Direct Nafplio.

Λίγα λόγια για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «The multi-facet personality of Ioannis Kapodistrias» :

που αναφέρεται στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, στο οποίο συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας συνάντηση των σχολείων-εταίρων, από την Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 έως την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου θα φιλοξενήσει για 5 ημέρες 20 μαθητές και 14 καθηγητές από σχολεία της Κέρκυρας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων που αποτελούν τους εταίρους μας στο πρόγραμμα Erasmus+.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν όλοι οι εταίροι περιλαμβάνει δραστηριότητες, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, πολιτιστικές επισκέψεις και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια και το έργο του ως κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Η γλώσσα επικοινωνίας σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι η αγγλική.

Στη φιλοξενία αυτή συμμετέχουν και συνεργάζονται 35 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, που ανήκουν στις Β’ και Γ΄ τάξεις, σε αντίστοιχη ηλικία με τους μαθητές των φιλοξενούμενων σχολείων, και οι μαθητές της ορχήστρας και της χορωδίας μας. Την προσπάθεια συντονίζει η παιδαγωγική ομάδα του σχεδίου αυτού: η διευθύντρια κ. Μ. Κορομπίλη και οι κ. Δ. Καλκανάκος, κ. Μ. Νομικού, κ. Β. Γεωργαντέλλη, κ. Π. Γιαννούλη, κ. Σ. Γκιόλα, κ. Δ. Καπέλου, κ. Α. Καρυώτου, κ. Ε. Κονδύλης, κ. Σ. Κουτσιούρη, κ. Α. Κριεμάδη, κ. Γ. Ντόκος, κ. Ε. Παπακοσμά, κ. Δ. Παπακων/νου, κ. Ι Πίτσας και εκτός παιδαγωγικής ομάδας δίνουν την πολύτιμη βοήθειά τους οι κ. Π. Κωνσταντούλη, και κ. Ε. Μαρλαγκούτσου.

Οι μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα κερδίσουν πολλές εμπειρίες μαθαίνοντας βιωματικά. Θα μάθουν να συνεργάζονται με τους συνομηλίκους τους από διαφορετικές χώρες, έχοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετική γλώσσα και ακόμη και διαφορετική άποψη του κόσμου. Θα διδαχθούν επίσης από την οξυδέρκεια, τη φιλομάθεια, το ήθος, την ευσυνειδησία, τη συνέπεια και την προσφορά του Κυβερνήτη Καποδίστρια, και αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω ακαδημαϊκή και προσωπική τους εξέλιξη.

Αντίστοιχη δράση είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018 όταν είχαμε φιλοξενήσει τα σχολεία – εταίρους μας από το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “It’s Logical, dear Math!” και θέμα τα μαθηματικά και τη λογική.

Στην παρούσα δράση φιλοξενίας εταίρων Erasmus+ έχουμε πολλούς και σημαντικούς αρωγούς, που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων μέσω του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και του γραφείου Europe Direct θα καλύψει μεγάλο μέρος των εξόδων της φιλοξενίας.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” θα φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στις συντονιστικές συναντήσεις που θα έχουν μέσα στην εβδομάδα.

Ο κ. Ιωάννης Γιατράκος, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Αργολίδας συνεργάστηκε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας και προετοίμασε βιωματικές δραστηριότητες με θέμα τους Εχθρούς και τους Φίλους του Ι. Καποδίστρια που θα πραγματοποιηθούν την 3η ημέρα του προγράμματος.

Η κ. Αγγελική Τσάκωνα, εκπαιδευτικός – θεατρολόγος, πραγματοποίησε θεατρικό εργαστήρι με τους μαθητές μας και προετοίμασε θεατρικό δρώμενο με θέμα τη δολοφονία του Ι. Καποδίστρια που θα πραγματοποιηθεί την 4η ημέρα του προγράμματος, σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι γονείς των μαθητών μας, βέβαια, είναι οι πιο σημαντικοί συμπαραστάτες μας σε αυτό το ευρωπαϊκό σχέδιο και η στενή συνεργασία τους εξασφαλίζει την απαιτούμενη υψηλή ποιότητα σε αυτή τη διεθνή επίσκεψη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ