Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΖητήματα που αφορούν την ανάγκη θωράκισης του ΕΚΑΒ τέθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Ζητήματα που αφορούν την ανάγκη θωράκισης του ΕΚΑΒ τέθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Ενημερώθηκε σήμερα από τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος για τις κρίσιμες ανάγκες τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Θεοφάνης Τσιατσιάνης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Αλέξιος Κιτσόπουλος, ο Αν. Γραμματέας κ. Νίκος Τσερέλλης καθώς και ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Αργολίδας κ. Βασίλης Οψιμούλης και ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Αργολίδας και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ναυπλίου κ. Ιορδάνης Δαμιανός.

Eπίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη για αναβάθμιση των υπηρεσιών σε επίπεδο εκπαιδευμένου προσωπικού καθότι οι ανάγκες του Νομού και ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών από τα δύο νοσοκομεία είναι αυξημένες ενώ η Αργολίδα χαρακτηρίζεται από αυξημένη τουριστική κίνηση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκαν για την επερχόμενη προκήρυξη νέων προσλήψεων για την ενίσχυση προσωπικού διασωστών.

Τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάγκη θωράκισης του ΕΚΑΒ τόσο σε επίπεδο δομών όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την παροχή άμεσης βοήθειας προς τους πολίτες ενώ επισημάνθηκαν επίσης ζητήματα υποδομών και ασφάλειας στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Αγία Τριάδα.

Στόχος μας είναι η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο έργο τους και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ενώ στη συνάντηση αναζητήθηκαν περαιτέρω τομείς σύμπραξης μέσω χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε από πόρους της Περιφέρειας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ