Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝα απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής από κτίριο δίπλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο,...

Να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής από κτίριο δίπλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Νηπιαγωγείο και Βρεφονηπιακό Σταθμό Άργους

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την άμεση απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κτίριο που γειτνιάζουν με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, το 4ο Νηπιαγωγείο Άργους και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Άργους-Μυκηνών στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη με θέμα την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας από γειτνιάζουν με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, το 4ο Νηπιαγωγείο Άργους και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Άργους-Μυκηνών στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής Ερώτησής μου, ενημερώθηκα από την εκπαιδευτική κοινότητα ότι αντίστοιχο πρόβλημα με εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας επί σκεπών κτιρίων που γειτνιάζουν άμεσα με σχολικά κτήρια αντιμετωπίζουν πέρα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, το 4ο Νηπιαγωγείο Άργους και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Άργους-Μυκηνών στον Άγιο Σπυρίδωνα
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχετικού ισχύοντος νόμου 4635/2019 (άρθρο 35 παράγραφος 3): «Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι τριακοσίων (300) μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το εξήντα τοις εκατό (60%) των τιμών που καθορίζονται στα άρθρα 2 έως 4 της ως άνω υπ’ αριθμ. 53571/3839/1.9.2000 απόφασης ή στην αντίστοιχη απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών που εκδίδεται κατά την παράγραφο 2 παρόντος άρθρου».
Δεδομένου του ότι το ζήτημα έχει ευλόγως προκαλέσει σημαντική ανησυχία μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών του Σχολείου, καθίσταται επιτακτικό μετά τις σχετικές καταγγελίες να γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος και να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Με ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνει η απομάκρυνση των κεραιών από κτίρια που γειτνιάζουν με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, το 4ο Νηπιαγωγείο Άργους και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Άργους-Μυκηνών στον Άγιο Σπυρίδωνα.
Με ποιες κινήσεις θα διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή του νόμου σε ό,τι αφορά τις χωρικές και άλλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα βρεφών, μαθητών, και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Αν έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες βάσει της σχετικής νομοθεσίας διαδικασίες και προϋποθέσεις για την τοποθέτηση των κεραιών».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ