Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο ΚΚΕ Αργολίδας για το μεταναστευτικό

Το ΚΚΕ Αργολίδας για το μεταναστευτικό

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να έρχονται πρόσφυγες και μετανάστες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο νομό Αργολίδας,

είχε τοποθετηθεί ολοκληρωμένα αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες που δημιούργησαν την ανάγκη σε χιλιάδες οικογένειες να “ξεριζωθούν” από τα σπίτια και τις χώρες τούς και έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δηλαδή, εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και άμεση παροχή εγγράφων για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, ξενοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, όπου πρότεινε οι μετανάστες να φιλοξενηθούνε σε πλοία με τις όποιες υποτιθέμενες παροχές(!), παριστάνοντας τον “απελευθερωτή” των ξεριζωμένων και εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών! Μετά τα ξερονήσια του Βελόπουλου ήρθαν και τα πλοία του Καμπόσου….

Καλούμε το λαό της Αργολίδας να αποδώσει εκεί που ανήκουν τις ευθύνες για αυτή τη κατάσταση, δηλαδή στην ΕΕ που ενισχύει τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην κυβέρνηση της ΝΔ και όλων των κομμάτων, την Περιφέρεια και τον Δήμο που στηρίζουν την παραπάνω πολιτική.
Να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες και να γυρίσει την πλάτη του στις ξενοφοβικές δηλώσεις, που είναι απάνθρωπες και αποκρουστικές.

Καλούμε το λαό να απαιτήσει:
-Τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και το συνολικό απεγκλωβισμό τους από την Ελλάδα.
-Την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του κανονισμού του Δουβλίνου, που τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα.
-Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
-Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης.
-Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.
-Την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, των ναζιστικών, φασιστικών ομάδων και οργανώσεων.
– Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενάντια στα σχέδια για διαμελισμό κρατών και αλλαγές συνόρων.
– Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που είναι συνώνυμη με την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

18/2/2020

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ