Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔιήμερο άνοιξης αλλά μετά και πάλι χειμώνας -Αναλυτική πρόγνωση

Διήμερο άνοιξης αλλά μετά και πάλι χειμώνας -Αναλυτική πρόγνωση

Καλοκαιρία αναμένουμε το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες μόνο νεφώσεις σε Δωδεκάνησα και Κρήτη λίγο πιο αυξημένες την Τρίτη το πρωί.

Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 5 Beaufort. H θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα βόρεια τους 16 βαθμούς στα κεντρικά τους 17 βαθμούς και στα δυτικά τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 ίσως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Όπως από χθες σας ενημερώσαμε από τα ξημερώματα της Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά αναμένουμε νέα αλλαγή του καιρού με βροχές ,κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας .

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία την Πέμπτη οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα νησιά του Ιονίου η Ήπειρος η Δυτικής Μακεδονία η δυτική Θεσσαλία η Δυτική Στερεά καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 7 ίσως και τα 8 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά και νότια διαμερίσματα της χώρας αλλά προς το βράδυ θα εξασθενίσουν . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με τακτικά και έκτακτα δελτία πάντα με την εγκυρότητα του Meteo24news.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ