Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιωργος Καχριμάνης για τον νέο Περιβαλλοντικό Φόρο που...

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιωργος Καχριμάνης για τον νέο Περιβαλλοντικό Φόρο που θα δούμε στους λογαριασμούς του νερού… (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας νέος φόρος μπαίνει στη ζωή μας με Κοινή Υπουργική Απόφαση και αφορά το νερό και το Περιβάλλον. Θα εισπράττεται από τις ΔΕΥΑ όλων των δήμων για κάθε κυβικό νερού που καταναλώνουμε και θα αποδίδεται στο Πράσινο Ταμείο.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Για το θέμα αυτό ο δημοσιογράφος Μιχάλης Καζάς ζήτησε περισσότερη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γεώργιο Καχριμάνη, ο οποίος μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως το Τέλος αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλογή των Δήμων. Είναι απόφαση που επιβάλλεται με ΚΥΑ. Θα αρχίσουμε να τον βλέπουμε στους λογαριασμούς των ΔΕΥΑ από τον ερχόμενο λογαριασμό. Το χρεούμενο ποσό θα είναι με μαύρα έντονα γράμματα επάνω στο λογαριασμό, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό ότι οι ΕΠιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης για τα ποσά αυτά θα λειτουργούν μόνο σαν εισπρακτικές εταιρίες, αφού το ποσό αυτό θα αποδίδεται στο Πράσινο Ταμείο.

Το Τέλος αυτό που θα επιβαρύνει τους λογαριασμούς δεν είναι μεγάλο. Ξεκινά με μερικά ευρώ το χρόνο για ένα μέσο λογαριασμό. Ποιος μας εξασφαλίζει όμως ότι αυτό το ποσό δεν θα αυξηθεί στο μέλλον; Επίσης να αναφέρουμε ότι το νέο Τέλος δεν αφορά μόνο το νερό ύδρευσης, αλλά και το νερό άρδευσης, όπως και την αποχέτευση.

Ολόκληρη η συζήτηση του Μιχάλη Καζά με τον κ. Καχριμάνη στο βίντεο αυτής της ανάρτησης.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ