Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝέο ισχυρό χαμηλό στη βορειοδυτική Ευρώπη θα φέρει βροχές και στη χώρα...

Νέο ισχυρό χαμηλό στη βορειοδυτική Ευρώπη θα φέρει βροχές και στη χώρα μας

Ένα νέο ισχυρό σύστημα χαμηλών πιέσεων θα επηρεάσει τον καιρό της βόρειας και βορειοδυτικής Ευρώπης από τις βραδυνές ώρες σήμερα.

Η πίεση στο κέντρο του θα φτάσει τα 981 mb και η ισχυρή βαροβαθμίδα που θα δημιουργηθεί θα προκαλέσει ισχυρούς ανέμους από το βράδυ στην Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία και αύριο στη Γαλλία. Στο Πλύμουθ της νότιας Αγγλίας αναμένονται άνεμοι που θα αγγίζουν τα 100 km/h ενώ στη Ρεν της Γαλλίας οι δυτικοί άνεμοι θα φτάσουν αύριο τα 95 km/h.

 

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνοδεύονται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αύριο θα απασχολήσουν και τμήματα της Γερμανίας και των κάτω χωρών ενώ στη συνέχεια το σύστημα θα κινηθεί νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας τα Βαλκάνια και την χώρα μας την Παρασκευή.

Στη χώρα μας η μεταβολή του καιρού θα είναι μικρής διάρκειας. Από το πρωί της Παρασκευής κάποιες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα βορειοδυτικά τμήματα και το Ιόνιο οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν προς τα νοτιοανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά δίνοντας μια ανάσα ζωής στα χιονοδρομικά κέντρα. Μέσα στο Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 5-6 μποφόρ και το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Από την Κυριακή αναμένεται αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη.

πηγή  www.meteo24news.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ