Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΝέα προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό

Νέα προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό

Στις 2.000 καθορίζονται οι προσλήψεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) που θα προκηρύξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων

Τον αριθμό των ανακατατασσομένων οπλιτών και επανακατατασσομένων εφέδρων για βραχεία περίοδο τους λεγόμενους και ΟΒΑ που θα στελεχώσουν με νέα προκήρυξη τις Ένοπλες Δυνάμεις προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων (ΟΒΑ) κατά το έτος 2020 και για βραχεία περίοδο έως τριών (3) ετών, ορίζεται ως εξής:

– Χίλιοι διακόσιοι (1200) για τον Στρατό Ξηράς.

– Τετρακόσιοι (400) για το Πολεμικό Ναυτικό.

– Τετρακόσιοι (400) για την Πολεμική Αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρξει προκήρυξη για 2.000 προσλήψεις

Για την επιλογή των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών Δυνάµεων προτιµώνται αρχικά όσοι εκπληρώνουν ή εκπλήρωσαν τη στρατεύσιµη στρατιωτική τους υποχρέωση στις Ειδικές ∆υνάµεις, έναντι όσων την εκπληρώνουν ή την εκπλήρωσαν σε άλλον Κλάδο των Ενόπλων ∆υνάµεων ή σε άλλο Όπλο – Σώµα (Ο-Σ) του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), εφόσον επιτύχουν τα παραδεκτά όρια των αθλητικών δοκιµασιών

Οι οπλίτες και οι έφεδροι, που επιθυµούν ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα, πρέπει να πληρούν σωρευτικά, κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
β. Να µην έχουν συµπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας.

Ειδικότερα, το ως άνω όριο ηλικίας µειώνεται κατά τρία (3) έτη, για όσους επιθυµούν να υπηρετήσουν ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών ∆υνάµεων(Ε∆) – Οµάδων Υποβρυχίων Καταστροφών(ΟΥΚ).

– Να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωµατικής ικανότητας των στρατευσίµων.

Ειδικά, οι υποψήφιοι για Ειδικές ∆υνάµεις-Οµάδες Υποβρυχίων Καταστροφών να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1).

– Να έχουν ανάστηµα τουλάχιστον ενός µέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 µ.).
– Να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώµοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταµήνυση, συκοφαντική δυσφήµιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νοµοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεµπορίας, όπλων, πυροµαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκληµα του στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Μπέσκος Σωτήρης

dikaiologitika.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ