Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΚάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους

Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης καμάρωνε πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε το 2010 με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγκλημα ενάντια στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, ενάντια στις παροχές υγείας και στις συντάξεις, έρχεται τώρα να επισφραγιστεί. Η κυβέρνηση προσπαθεί με ψέματα να «στρογγυλέψει» τις πολύ «οξείες γωνίες» για να πείσει και τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος που έχει στα σκαριά θα φέρει τάχα βελτιώσεις, αποκρύβοντας πως οι κόποι των εργαζομένων εξανεμίζονται στο όνομα της ανταποδοτικότητας.

Πάγιο αίτημα της εργοδοσίας είναι να απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές εισφορές καı να τις αναλάβουν οι εργαζόμενοι βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μας στρέφουν στıς ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης κάνοντας το κοινωνικό ζήτημα ατομικό του καθενός ανάλογα με τις δυνατότητες του. Όποιος μένει άνεργος καı δε μπορεί να ανταποκριθεί, με δεδομένη την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα λόγω των μισθών ψίχουλων που παίρνει ή τις περιόδους ανεργίας που βιώνει, θα βρίσκεται εκτεθειμένος!

Όλα τα παραπάνω είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία. Στην Αργολίδα έχουμε πολλά παραδείγματα που κυβερνήσεις και εργοδοσία πάνε χέρι – χέρι και εφαρμόζουν την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική πολιτική με τρομοκρατία και απολύσεις, να κυριαρχούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Τρανταχτό παράδειγμα είναι τα ιχθυοτροφεία της ΣΕΛΟΝΤΑ με τις απολύσεις 5 εργαζομένων μεταξύ αυτών και ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή.

Ας έχει η κυβέρνηση μαζί της, όλους τους μηχανισμούς, την πλειοψηφία των ΜΜΕ, τους ανθρώπους της μέσα στους χώρους δουλειάς, το μαύρο δε γίνεται άσπρο! Η πρόσφατη ιστορία του εργατικού κινήματος μας δείχνει το δρόμο της απόκρουσης του νέου νόμου λαιμητόμου ουσιαστικά! Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τα πράγματα καı το ‘χουμε αποδείξει!

Απορρίπτουμε τη λογική της ανταποδοτικότητας! Η κοινωνική ασφάλιση χτίστηκε με το αίμα της εργατικής τάξης καı αφορά την αξιοπρεπή σύνταξη μετά από κόπους μιας ζωής, την προστασία της μητρότητας καı των παιδιών, την προστασία της υγείας των εργαζομένων καı τα αναγκαία μέτρα Πρόνοιας!

Έχει τεράστιες ευθύνες η πλειοψηφία της διορισμένης ΓΣΕΕ που λέει σε ανακοίνωσή της πως με το νέο ασφαλιστικό είναι μικρό το κακό! Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, προστάτες των συμφερόντων των εργοδοτών καı των κυβερνήσεων! Είναι αυτοί που έχουν συμφωνήσει με τους εργοδότες για δημιουργία “Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου” που θα παίρνει τα λεφτά των εργαζομένων για ασφάλιση καı θα τα δίνει στους εργοδότες να τα τζογάρουν σε επενδύσεις. Είναι ανάγκη ο κάθε εργαζόμενος του κλάδου των Τροφίμων καı Ποτών να οργανωθεί στο ταξικό κλαδικό Συνδικάτο μας, να δυναμώσει η φωνή υπεράσπισης των συμφερόντων της τάξης μας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα καı να απομονωθούν οι ξεπουλημένο εργατοπατέρες που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο της εργατικής τάξης! Αντίστοιχες ευθύνες έχουν και οι ηγεσίες των ντόπιων εργατικών κέντρων που δεν έχουν βγάλει άχνα για το ασφαλιστικό και δεν έχουν κάνει την παραμικρή ενέργεια οργάνωσης των εργαζομένων προκειμένου να αντιπαλέψουν την αντεργατική λαίλαπα. Έχουν μετατρέψει τα εργατικά κέντρα σε άψυχα κουφάρια που πουλάνε ζαρζαβατικά. Υπονομεύουν ξεκάθαρα την απεργία και με τη στάση τους εκπληρώνουν το βρώμικο ρόλο που τους έχουν αναθέσει κυβέρνηση – εργοδοσία. Η σιγή νεκροταφείου που επιδιώκουν στην Αργολίδα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης, η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα δείξει τη δύναμη των εργαζομένων καı στον κλάδο των Τροφίμων καı Ποτών! Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση καı εργοδοσία πως δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε μέχρι θανάτου, εμείς που παράγουμε τα πάντα! Πως απαιτούμε αξιοπρεπείς παροχές υγείας καı συντάξεıς για εμάς, για τους γονείς μας καı για τα παιδιά μας αύριο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑI ΤΩΡΑ:

-Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

-Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

-Καμία νέα περικοπή συντάξεων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

-Επαναφορά όλων των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

-Επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, με κατάργηση του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς ασφαλισμένους, αφού οι ασφαλισμένοι από το 1993 και μετά βγαίνουν στα 62, έχοντας ως στόχο να κατοχυρωθεί στα 55 έτη για τους άντρες και στα 50 έτη για τις γυναίκες που είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

-Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.

-Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

-Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για μετανάστες και πρόσφυγες και δυνατότητα μεταφοράς αυτών των δικαιωμάτων στις χώρες καταγωγής τους, με υπογραφή διακρατικών συμβάσεων.

Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία του νομού να πάρουν απόφαση καταδίκης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την
ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30πμ – ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ – ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ