Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΈχει μειωθεί η έξαρση των ιώσεων στους μαθητές Δημοτικού Δρεπάνου Ναυπλίου

Έχει μειωθεί η έξαρση των ιώσεων στους μαθητές Δημοτικού Δρεπάνου Ναυπλίου

Η Μαρίνα Σταματοπούλου διευθύντρια του Δημοτικού Δρεπάνου Ναυπλίου μας ενημερώνει για μείωση της έξαρσης των ιώσεων στους μαθητές λέγοντας τα παρακάτω:

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η έξαρση των ιώσεων ή της γρίπης στο σχολείο μας έχει μειωθεί κι όλα βαίνουν καλώς ,με την επιστροφή της πλειοψηφίας των μαθητών μας στις τάξεις τους!

Να ευχαριστήσω ,προσωπικά ,την καθαρίστρια του σχολείου που πασχίζει καθημερινά, για την προσεκτική υγιεινή όλων των χώρων του σχολείου, με υπευθυνότητα και συνέπεια κι είναι ένας από τους λόγους που το σχολείο λειτούργησε ομαλά, όλες αυτές τις δύσκολες μέρες των ιώσεων …

Ωστόσο …..υπενθυμίζουμε βασικά μέτρα πρόληψης όσο διαρκούν ακόμα οι ιώσεις γενικά.

” Τέσσερα είναι τα βασικά μέτρα πρόληψης από τον ιό της γρίπης, ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως και για τους εργαζόμενους σε χώρους παροχής Υπηρεσιών Υγείας:

Τήρηση των κανόνων της Υγιεινής των Χεριών, με συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό και επάλειψη με αλκοολούχο αντισηπτικό.
Τήρηση των βασικών αρχών υγιεινής, βήχας και φτέρνισμα στο μανίκι ή το μαντίλι σας.
Εμβολιασμός έναντι της εποχικής γρίπης.
Έγκαιρη λήψη κατάλληλης προφυλακτικής αγωγής με Oseltamivir (Tamiflu). Αφορά κυρίως άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που νοσούν .
Σε κάθε περίπτωση, αν νοσήσουμε από τη νέα γρίπη, πρέπει να παραμείνουμε σπίτι και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή με άλλους, κυρίως με παιδιά και άτομα υψηλού κινδύνου, για χρονικό διάστημα 7 ημερών. “

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ