Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈγινε η παρουσίαση ενός μέρους των Θρακιώτικων παραδοσιακών χορών στον σύλλογο "Καστράκι"

Έγινε η παρουσίαση ενός μέρους των Θρακιώτικων παραδοσιακών χορών στον σύλλογο “Καστράκι”

Το Σάββατο το απόγευμα στο Δημοτικό σχολείο της Ασίνης, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με παραδοσιακούς χορούς από την Δυτική Θράκη, με διοργανωτή το σωματείο “Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασινής και Αγίας Παρασκευής”.

 

Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει παραδοσιακούς χορούς που απεικονίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Η Δυτική Θράκη και ιδιαίτερα ο Έβρος είναι από τα πιο πολυπολιτισμικά μέρη της Ελλάδας, επειδή έγινε αποδέκτης πληθυσμού από την Ανατολική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του συλλόγου : Είχαμε τη τιμή, μια Εβρίτισα, η κυρία Εύη Κυριακίδου, να δεχθεί την πρόσκλησή του σωματείου μας και σε αυτό το σεμινάριο παραδοσιακών χορών στην Ασίνη της Αργολίδας, να μας μεταφέρει τις εμπειρίες που έχει, από τα χωριά του Διδυμοτείχου και του Τριγώνου.
Έγινε παρουσίαση ενός μέρους των Θρακιώτικων παραδοσιακών χορών και οι αλλαγές τους στο πέρασμα του χρόνου.

Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν μέλη του σωματείου μας, εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Θρακών Αργολίδας, τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου, τον Εξωραϊστικό και μορφωτικό Σύλλογο Κάντιας, τον Σύλλογο “Μοριάς” Ναυπλίου και αρκετοί φίλοι του σωματείου, δίπλα από την Ασίνη και όχι μόνο.
Υπήρξε ενδιαφέρον από όλους τους παρευρισκόμενους, για την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών από τη Δυτική Θράκη, που μας έκανε η Εύη Κυριακίδου.

Ευχαριστούμε την Εύη Κυριακίδου, για το πρώτο αυτό σεμινάριο με Θρακιώτικους χορούς στην Αργολίδα.
Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια από τις επιχειρήσεις, Anesis Residence και Μαργαρίτα Παραδοσιακές γεύσεις οικοτεχνίας”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ