Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος έφτασε στην Καλαμάτα και επιβιβάστηκε σε ερευνητικό σκάφος

- Advertisement -

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό έφτασε στη χώρα μας αεροπορικώς το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου στη συνέχεια να επιβιβαστεί σε ερευνητικό σκάφος που βρισκόταν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ώστε να αναχωρήσει για το Φρέαρ των Οινουσσών.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, αποστολή είναι η εξερεύνηση της ομάδας στο Φρέαρ των Οινουσσών – μία τάφρος που αποτελεί το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με μέγιστο βάθος 5.269 μέτρα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου, νότια των μικρών νησιών που αποκαλούνται Μεσσηνιακές Οινούσσες. Πρόκειται να επισκεφθούν για άλλη μια φορά τα βυθίσματα των ωκεανών και τις φημισμένες ιστορικές τοποθεσίες.

- Advertisement -

Ο Αλβέρτος του Μονακό πριν από ένα χρόνο είχε και πάλι επισκεφθεί τη Μεσσηνία, καθώς συμμετείχε σε συνέδριο για τα θηλαστικά της Μεσογείου που ειχε φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του «Costa Navarino».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που ο Αλβέρτος του Μονακό βρίσκεται στην περιοχή, καθώς ένα χρόνο πριν είχε βρεθεί σε συνέδριο για τα θηλαστικά της Μεσογείου στην Costa Navarino.

- Advertisement -

________________