Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυμπληρώθηκαν 2 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων

Το Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα Δήμου Ναυπλιέων με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ξεκίνησε την λειτουργία του στις 6 Φεβρουαρίου 2018, συμπληρώνοντας έτσι, δύο χρόνια.

 

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας και μπορεί να παραπέμπεται αναλόγως.

Το Κέντρο Κοινότητας συνεργάζεται με υπηρεσίες και φορείς πολιτών και διασυνδέεται/ διαλειτουργεί σε επίπεδο περιφέρειας με την Επιτελική/ Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη), με στόχο την πολύπλευρη αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών.

 

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της Π.Ε. Αργολίδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής- ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμμετέχει στην διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

 

Στο Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνονται αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης (Ενοικίου), Αναπηρικά Επιδόματα και Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του,
 οι επισκέψεις πολιτών ξεπέρασαν τις 3.000,
 εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 1.900 νοικοκυριά,
 συγκεκριμένα για το έτος 2019, εγγράφηκαν παραπάνω από 1.800 άτομα.

 

Στελέχωση του Κέντρου

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελείται από την Σταθερή Δομή στο Ναύπλιο, η οποία στελεχώνεται από μία Κοινωνική Λειτουργό-Συντονίστρια και μία Ψυχολόγο και από την Κινητή Μονάδα, που καλύπτει τους εταίρους δήμους και αποτελείται από μία Κοινωνική Λειτουργό, μία Ψυχολόγο και έναν Οδηγό.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Ναύπλιο (Νέα Πολιτεία, Εργατικές Κατοικίες ΙΙΙ)
Συνεργαζόμενοι Δήμοι :
– Άργος, Βασιλ. Σοφίας 2 (πλησίον ΚΕΠ
– Λυγουριό, Αγ. Ελισσαίου 2 (συστεγάζεται με το Κ.Α.Π.Η.)
– Ερμιόνη, Δημοτικό Γραφείο (παλιό Δημαρχείο).

Τηλ. 27520 22795
e-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/kknafplio

Γράφημα 1 και 2. Αριθμός επισκέψεων ανά ομάδες-στόχου για το 2019.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ