Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟι δικαστικοί υπάλληλοι Ναυπλίου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ο.Δ.Υ.Ε με δίωρες διακοπές...

Οι δικαστικοί υπάλληλοι Ναυπλίου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ο.Δ.Υ.Ε με δίωρες διακοπές εργασιών

Στο πλαίσιο της έναρξης και της κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Κλάδου, το Δ.Σ. του Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Ναυπλίου αποφάσισαν τα εξής:

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Ναυπλίου μετά από την με αριθμό 116/2020 απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν, πραγματοποιώντας δίωρες διακοπές εργασιών της Γραμματείας των δικαστηρίων που ανήκουν στην περιφέρεια του Εφετείου και Πρωτοδικείου Ναυπλίου (ακροατήρια και γραφεία) ως εξής:

-Καθημερινά 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. από Δευτέρα 10/2/2020 έως και Παρασκευή 14/2/2020, χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15:00 μ.μ προκειμένου να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις, σύμφωνα με τα αιτήματα της με αρ. πρωτ. 116/5-2-2020 ανακοίνωσης της Ο.Δ.Υ.Ε.

– Κατά τη διάρκεια των διακοπών θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις
• την Δευτέρα 10/2/2020 και ώρα 9.00 π.μ στην αίθουσα του ακροατηρίου του Ειρηνοδικείου Ναυπλίου και
• την Παρασκευή 14/2/2020, για λήψη απόφασης συνέχισης των κινητοποιήσεων

Μετά και τη δέσμευσή σας για αναβάθμιση των δικαστικών υπαλλήλων, κατά τη συνάντησή σας με τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Χώρας την 28η Νοεμβρίου 2019, παραθέτουμε τα αιτήματά μας και ζητούμε την άμεση δρομολόγησή τους.

• ΑΜΕΣΗ ανακατανομή των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων της Χώρας, με βάση τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ανάγκες των υπηρεσιών και τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ αυτών της επαρχίας.

• ΑΜΕΣΗ ολοκλήρωση των προσλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

• ΑΜΕΣΗ ένταξη των υπηρεσιών του Νομού μας για συμμετοχή σε προγράμματα απασχόλησης εργαζομένων ΟΑΕΔ

• ΑΜΕΣΗ έναρξη ηχογράφησης και αποηχογράφησης και στα ποινικά δικαστήρια

• ΠΛΗΡΗ μηχανογράφηση των υπηρεσιών μας, ώστε να επιτευχθεί αφενός διασύνδεση αυτών και αφετέρου να διευκολύνεται το έργο των δικαστικών υπαλλήλων

• ΑΜΕΣΗ έγκριση προγραμμάτων επιμόρφωσης και σεμιναρίων για την εκπαίδευση των δικαστικών υπάλληλων στις νέες τεχνολογίες ψηφιακής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

• ΑΜΕΣΗ μονιμοποίηση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που έχουν έλθει στα δικαστήρια

• ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ του επιδόματος ειδικών συνθηκών

• ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ για όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους

• ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου αρωγής για την ενίσχυση των δικαστικών υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας.

• ΑΜΕΣΗ έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων που έχουν κατ’ επανάληψη ζητηθεί για την επισκευή και συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου, Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Χώρας καθημερινά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ζήλο, υπευθυνότητα και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνώντας τους εαυτούς μας και απαιτούμε η αντιμετώπιση της Πολιτείας να είναι ανάλογη.

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Π Ναυπλίου

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Τσιριγώτης Κωνσταντίνα Σαρλά

Κοινοποίηση :
1. κ. Πρόεδρο Εφετών Ναυπλίου
2. κ. Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου
3. κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Ναυπλίου
4. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου
5. κ. Ειρηνοδίκη Ναυπλίου, Άργους, Μάσσητος
6. κ. Πταισματοδίκη Ναυπλίου, Άργους, Μάσσητος
7. κ. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου (με την παράκληση ενημέρωσης των μελών του συλλόγου)
8. Ο.Δ.Υ.Ε.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ