Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΆνοιξε ο ιστότοπος με θέμα τη χλωρίδα και πανίδα του νομού Αργολίδας

Άνοιξε ο ιστότοπος με θέμα τη χλωρίδα και πανίδα του νομού Αργολίδας

Ο ιστότοπος argolisnature.gr λειτουργεί εδώ και μήνες ως μία πιο συστηματική καταγραφή της χλωρίδας και της πανίδας του νομού Αργολίδας. Ο ιστότοπος ξεκίνησε από μία ομάδα ανθρώπων που δημιουργήθηκε στο Facebook, με την ονομασία «Υγρότοπος Νέας Κίου». 

Η αρχική ιδέα ήταν να αναδειχθεί ο σημαντικός υγροβιότοπος στην παραλιακή ζώνη Ναυπλίου – Νέας Κίου – Κιβερίου. Παράλληλα προέκυψε η ανάγκη να είναι και ένας ενημερωτικός ιστότοπος για όλο τον νομό Αργολίδας. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τις περιοχές προστασίας στην Αργολίδα, ΖΟΕ και Natura, άρθρα σχετικά με το περιβάλλον στην περιοχή και χρήσιμες γενικότερα διευθύνσεις για φορείς περιβάλλοντος στην Ελλάδα. 

Ο καθένας από εσάς μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια στέλνοντας φωτογραφίες ή πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα του νομού στο email [email protected]. Για την  καταγραφή απαιτούνται στοιχεία, όπως το όνομα της τοποθεσίας, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία και το όνομα του φωτογράφου. 

Η προσπάθεια δεν χρηματοδοτείται από κανέναν φορέα και γίνεται με εθελοντική συμμετοχή. 

Η ομάδα θα πρέπει δημόσια να ευχαριστήσει την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Kinisis Web & Tourism για τη δωρεάν κατασκευή της σελίδας αλλά και την εξαιρετική υποστήριξή της σε κάθε πρόβλημα. Πρόκειται για μια νέα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που ιδρύθηκε στις 4 Ιουλίου 2013 με έδρα το Ναύπλιο και διεύθυνση την Πλ. Αγ. Γεωργίου. Δραστηριοποιείται στους τομείς του διαδικτύου και του τουρισμού.

Περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή. 

www.argolisnature.gr 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ