Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Ευτοπία, Δυστοπία, Ουτοπία: Η αισθητική και η πολιτική του περιβάλλοντος» το φετινό...

«Ευτοπία, Δυστοπία, Ουτοπία: Η αισθητική και η πολιτική του περιβάλλοντος» το φετινό θέμα του Πανεπιστημίου Harvard Ελλάδας

Το θέμα του φετινού κύκλου Events Series 2020 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard είναι «Ευτοπία, Δυστοπία, Ουτοπία: Η αισθητική και η πολιτική του περιβάλλοντος».

 

Με το θέμα αυτό επιδιώκουμε να θέσουμε και να συζητήσουμε τα εξής ζητήματα: Το φυσικό και το χτισμένο περιβάλλον ως βίωμα και ως πηγή έμπνευσης και φαντασίας· πολιτικές, φιλοσοφικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις του περιβάλλοντος σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους· επιστημονικές, θεολογικές και ηθικές όψεις της κλιματικής αλλαγής.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2020. Από τις έξι εκδηλώσεις που απαρτίζουν τον φετινό κύκλο, δύο θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο, και για τις υπόλοιπες το Κέντρο θα συνεργαστεί στη Θεσσαλονίκη με το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Ρέθυμνο με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Αθήνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και στην Πάτρα με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η ετήσια σειρά εκδηλώσεων Events Series εντάσσεται στις δραστηριότητες του Κέντρου που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με ομιλίες και θεματικά πάνελ που συγκροτούνται από προσωπικότητες του πνεύματος και διακεκριμένους επιστήμονες ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Με το πρόγραμμα αυτό το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών προάγει τη διεθνή παρουσία του Πανεπιστημίου Harvard με επιστημονικές και επιμορφωτικές δράσεις, και επιδιώκει την προαγωγή της μελέτης του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και την ανάδειξη των ανθρωπιστικών αξιών του.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Events Series του ΚΕΣ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος: greece.chs.harvard.edu/eventsseries

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ