Αργολίδα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν δρόμο και θα συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο του Σαββάτου … (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων του Αγροτοκτηνοτροφικού Σύλλογου Ν. Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.ΝΑ.) σήμερα και στην Αργολίδα με συγκέντρωση και κλείσιμο δρόμου.

- Advertisement -

 

To BINTEO:

 

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στο ύψος του μπλόκου επί του Δρόμου των Αρχαιοτήτων, (κοντά στην Αγία Τριάδα) οι αγρότες έκλεισαν για ένα τρίωρο το δρόμο από τις 7.00 μμ.

Όπως έχουν αναφέρει και στην συνέλευση τους και επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία, παλεύουν για :

1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση.

2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο, τη διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για τις παράνομες ελληνοποιήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν τα αγροτικά προϊόντα.

3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλειστικά Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

4. Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης.

5. Αύξηση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς, να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓA. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

6. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος.

7. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών, αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός.

8. Κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής (αγροτική οδοποιία, έργο του Αναβάλου).

 

- Advertisement -
 

________________