Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟμιλία για την «Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία» στον σύλλογο Αργείων «ο Δαναός»

Ομιλία για την «Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία» στον σύλλογο Αργείων «ο Δαναός»

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου «Δαναός», θα μιλήσει η Δρ Νατάσσα Πίππα, φαρμακοποιός, MSc, PhD, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Θέμα της ομιλίας: «Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία: Όταν τα φάρμακα και τα εμβόλια “αλλάζουν” διαστάσεις».

 

Θα προβληθούν διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Δρ. Νατάσσα Πίππα, είναι φαρμακοποιός, η ερευνά της αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νανοσωματιδίων για τη μεταφορά και στοχευμένη δράση φαρμάκων. Διαθέτει μεταπτυχιακό στη «Βιομηχανική Φαρμακευτική» και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο κλάδο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας το 2015 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της, συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα “NANOMACRO: Functional Self-assembled Nanostructures from Block Copolymers and Proteins” στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 8 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία και editor σε 3 επιστημονικά βιβλία. Έχει επιλεχθεί ως ομιλήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 90 αναρτημένες ανακοινώσεις. Έχει λάβει 2 υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και στη Γαλλία από το Campus France στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux.

Έχει συνεργαστεί με φαρμακευτικές βιομηχανίες για την ανάπτυξη φαρμάκων, καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής καθώς σε εθνικά και ευρωπαϊκά επιστημονικά προγράμματα. Έχει λάβει επίσης, και το διεθνές βραβείο International Association of Advanced Materials Scientist Medal (IAAM Scientist medal) για το έτος 2016.

Τέλος, έχει λάβει διάκριση (seal of excellence) για τη συμμετοχή της στο Marie Skłodowska-Curie actions για την πρόταση: “Mixed Delivery Systems as Vaccines Adjuvants” και έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο 68ο Lindau Nobel Laureate Meeting. Είναι μέλος των ΔΣ της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία «ΕΚΑΠΤΥ» Α.Ε. και επιθεωρήτρια ISO 9001, 13485 και 22000. Κατάγεται από το Άργος.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ