Οι ευρωβουλευτές ζητούν τη χρήση κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές

- Advertisement -

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να διευκολύνουν τη ζωή των καταναλωτών και να μειώσουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα μέσω της δημιουργίας ενός κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές.

Σε συζήτηση στην ολομέλεια στις 13 Ιανουαρίου, τα μέλη του ΕΚ κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή ηλεκτρονικών συσκευών έως τον Ιούλιο του 2020,. Η πρωτοβουλία προέρχεται από τα μέλη της επιτροπής εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών, που ζητούν τη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή για smartphones, tablets, συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, ‘έξυπνες’ κάμερες και φορητή τεχνολογία.

- Advertisement -

“Η Επιτροπή πρέπει να δείξει ηγετική στάση και να σταματήσει να επιτρέπει σε τεχνολογικούς γίγαντες να μας υπαγορεύουν τους δικούς τους κανόνες. Εάν η ψηφιακή κυριαρχία έχει σημασία για τη νέα Επιτροπή, αναμένουμε πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή μέσα στους επόμενους έξι μήνες”, δήλωσε η αντιπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Ρόζα Τουν (ΕΛΚ, Πολωνία), που κατέθεσε ερώτηση με αίτημα προφορικής απάντησης στην Επιτροπή.

η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

- Advertisement -

________________