Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣε καραντίνα έχει μπεί η πόλη Ουχάν στην Κίνα

Σε καραντίνα έχει μπεί η πόλη Ουχάν στην Κίνα

Η παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει ο νέος κοραναϊός, μεγαλώνει, καθώς ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άτομα, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 571 κρούσματα του εν λόγω ιού. Πρόκειται για μία επιδημία πνευμονίας, όπως έχουν επιβεβαιώσει οι κινεζικές υγειονομικές αρχές.

 

Η γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας έχει προκαλέσει φόβο στους επιστήμονες, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Οι κινεζικές Αρχές λαμβάνουν μέτρα πρόληψης και θέτουν σε καραντίνα περίπου 11 εκατ. κατοίκους που ζουν στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, εκτός λειτουργίας βρίσκονται όλα τα μεταφορικά μέσα, λεωφορεία, μετρό και τρένα. Επίσης, οι κινεζικές Αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί σε συνολικά 24 επαρχίες. Μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί τουλάχιστον 509 άνθρωποι, ενώ ο ιός έως τώρα έχει εξαπλωθεί στην Ασία σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, αλλά και στις ΗΠΑ.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ