Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Γέφυρες» με βράβευση Τσακίρογλου - Διαβάτη

Ναύπλιο: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Γέφυρες» με βράβευση Τσακίρογλου – Διαβάτη

Στο Τριανόν στο Ναύπλιο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

 

Είναι μια σημαντική καλλιτεχνική διοργάνωση που δίνει τη δυνατότητα σε νέους, αλλά και καταξιωμένους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από εκατό δημιουργοί , Έλληνες και ξένοι, των οποίων οι ταινίες θα παιχθούν αργότερα στις αίθουσες, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.

Στην έναρξη εκλεκτοί προσκεκλημένοι ήταν ο Νικήτας Τσακίρογλου και η σύζυγος του Χρυσούλα Διαβάτη που τιμήθηκαν από τους διοργανωτές, την καλλιτεχνική διευθύντρια Πέτρα Τερζή και το Δήμο για την προσφορά τους στην τέχνη.

Συμμετείχε το Λύκειον Ελληνίδων Άργους, Παράρτημα Κουτσοποδίου και παρουσιάστηκε ο “Ερωτόκριτος” – Θεατρικό αναλόγιο από το Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σπηλιώτη.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Τριανόν θα δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης Masterclass με τον Νικήτα Τσακίρογλου και τη Χρυσούλα Διαβάτη με θέμα “Η Τέχνη της Υποκριτικής στο Θέατρο και στο Κινηματογράφο”.

Το βράδυ της Πέμπτης τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Γιάννης Σμαραγδής και θα προβληθεί η ταινία του «Καζαντζάκης», ενώ την Παρασκευή θα είναι στο Ναύπλιο ο Θόδωρος Μαραγκός και θα προβληθεί το νέο του φιλμ «Κώστας Τσάκωνας- έτρεχε πολύ».

Το βράδυ του Σαββάτου στο Βουλευτικό στις 19:00 θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του φεστιβάλ. Οι προβολές γίνονται καθημερινά στο θέατρο Τριανόν στην πλατεία Συντάγματος με ελεύθερη είσοδο.

Έλενα Πανοβράκου

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ