Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτον εισαγγελέα στέλνει το πρακτικό με τις διαπιστώσεις ατασθαλιών επί Δημαρχίας Σφυρή...

Στον εισαγγελέα στέλνει το πρακτικό με τις διαπιστώσεις ατασθαλιών επί Δημαρχίας Σφυρή ο Δήμος Ερμιονίδας

Στη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, συζητήθηκε θέμα με τίτλο Έγκριση πρακτικού επιτροπής καταγραφής οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού στο μισθωμένο χώρο από το Δήμο Ερμιονίδας, στον οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας”.
Η Επιτροπή Καταγραφής Οχημάτων και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, αποτελείται από τον αντιδήμαρχο κ. Τσαμαδό Ιωάννη ως πρόεδρο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αντωνόπουλο Ιωάννη, τον δ.σ. κ. Κρητσωτάκη Ιωάννη, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Πασιαλή Βασίλειο και τον υπάλληλο κ. Κοκκίνη Θεόδωρο.
Συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 195/2019 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, με σκοπό την καταγραφή των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού στο μισθωμένο χώρο από το Δήμο Ερμιονίδας, στην περιοχή Αυλώνα, στον οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

 

Η Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 19 Δεκεμβρίου 2019, οπότε και συνέταξε Πρακτικό το οποίο έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας στην συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου 2020, αφού προηγήθηκε η παρουσίασή του στους δημοτικούς συμβούλους, από τον αντιδήμαρχο Ερμιονίδας κ. Τσαμαδό.
Οι δ.σ. της παράταξης του κ. Σφυρή, πλην του ιδίου και του κ.Χρ.Δρούζα, αποχώρησαν πριν τη συζήτηση του θέματος. Ο κ. Σφυρής αποχώρησε πριν την ψηφοφορία του θέματος και ο κ. Δρούζας που παρέμεινε, ψήφισε υπέρ της εγκρίσεως του Πρακτικού.
Στο Πρακτικό διαπιστώνεται ότι κατά την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία του κ. Σφυρή (2014-2019), υπήρξε απώλεια πλήθους ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εργαλείων καθαριότητας, αξίας 8.852,08 €.
Από τα οχήματα που παρελήφθησαν (απορριμματοφόρα, φορτηγά, ημιφορτηγά, επιβατικά), σχεδόν όλα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είχαν σοβαρές μηχανικές βλάβες και έχρηζαν ανάγκης άμεσου service, ενώ τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ. Όλα τα μηχανήματα έργου (πλην ενός), ήταν ακινητοποιημένα με σοβαρές μηχανικές βλάβες.
Το ποσό που δαπανήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή στους 4 πρώτους μήνες της θητείας της για την επισκευή των ανωτέρω οχημάτων και μηχανημάτων έργου (τα οποία βέβαια χρειάζονται επιπλέον επισκευές), ανέρχεται στις 37.611,13 €.
όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου: Λόγω της σοβαρότητας των παραπάνω διαπιστώσεων και της απώλειας δημόσιας περιουσίας, το Πρακτικό θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και πειθαρχικά παραπτώματα.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ