Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΜαρίνης Μπερέτσος: “2020-25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα”

Μαρίνης Μπερέτσος: “2020-25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα”

Το 2020 αισίως συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα και φιλοδοξούμε να το αναδείξουμε ως έτος πανηγυρικών εκδηλώσεων, με σκοπό να προβληθεί το έργο που έχει επιτελεστεί και επιτελείται στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Με αφορμή τα 25 χρόνια είναι ευκαιρία να ξεδιπλωθεί μια μεγάλη καμπάνια εντός και εκτός της περιοχής δράσης της Εταιρείας, ώστε να αναδειχθούν οι μεθοδολογίες και οι καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν καθώς και τα αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή στην περιοχή.

Σκοπός του εορταστικού έτους “2020-25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα” είναι η ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της τοπικής εταιρικής σχέσης, η μέγιστη πληροφόρηση των δημοσίων και των ιδιωτικών φορέων για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από τα έργα και τα προγράμματα της Εταιρείας αλλά κυρίως η ανάγκη για την υιοθέτηση του στρατηγικού και επιχειρησιακού προγραμματισμού ως απαραίτητης προϋπόθεσης κάθε λειτουργίας στο δημόσιο, κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αιχμή αλλά και περιβάλλον ανάπτυξης των εκδηλώσεων της εορταστικής διαδρομής 25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα θα αποτελέσουν οι Ενέργειες Προβολής και οι Διατοπικές και Διακρατικές Συνεργασίες της Εταιρείας μέσω των Έργων και Προγραμμάτων που υλοποιεί, με εμβληματική την τοπική στρατηγική CLLD LEADER.

Μέσα από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις 25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα θα πρέπει να γίνουν ευρύτερα γνωστές:
• Η στρατηγική 2014-2020 για την ένταξη της περιοχής Πάρνωνα–Μαλέα στα Αποθέματα Βιόσφαιρας (MAB UNESCO)
• Η λογική και η προσέγγιση Leader ως μεθοδολογία και ως ευκαιρία σχεδιασμού, προγραμματισμού και χρηματοδότησης του τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού
• Ο Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και η Τεχνική Στήριξη των ΟΤΑ
• Κοινωνική Πολιτική, Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Προσφυγικό

Άμεσα θα καταρτιστεί και θα παρουσιαστεί ένα Πρόγραμμα Στόχευσης Γεγονότων και αναγκαίων πόρων. Θα υποστηριχθεί κάτ ελάχιστο μια δράση σε κάθε ΟΤΑ της περιοχής.

Στο πλαίσιο του εορταστικού “2020-25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα” και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την υποβολή της Υποψηφιότητας Απόθεμα Βιόσφαιρας (MAB UNESCO), η Εταιρεία αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης κου Πέτρου Δούκα να συνδιοργανώσει με τον Δήμο Σπάρτης το Οικονομικό Συμπόσιο-Forum με τίτλο «Κοιτώντας Μπροστά: Μπορούμε να ξεπεράσουμε το 4% σε Ρυθμούς Ανάπτυξης;».

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Δημάρχου Σπάρτης, ταυτόχρονα με την συμβολή τους στο αναπτυξιακό πρόταγμα του Δήμου Σπάρτης, θα γίνουν γνώστες της καλής πρακτικής τοπικής ανάπτυξης και πρεσβευτές της στρατηγικής για την ένταξη της περιοχής στα Αποθέματα Βιόσφαιρας της UNESCO

Μαρίνης Μπερέτσος

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ