Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕνδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Πεκίνου-Καλαμάτας τέθηκε προς συζήτηση

Ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Πεκίνου-Καλαμάτας τέθηκε προς συζήτηση

Ενδεχόμενο ακόμα και αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ του Πεκίνου και της Καλαμάτας τέθηκε προς συζήτηση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, από τον αντιπρόεδρο του Κινεζο – Ελληνικού Συνδέσμου Πολιτιστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χονγκ Ζου, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Παρασκευή, στην Τρίπολη.

 

Με τον Κινέζο αξιωματούχο ο περιφερειάρχης είχε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την άμεση επανενεργοποίηση των συζητήσεων για κινεζικές επενδύσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -τόσο τον πρωτογενή και τον δευτερογενή, όσο και τον τριτογενή τομέα-, αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας σε άξονες όπως η καινοτομία, η μεταποίηση, καθώς επίσης ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η εκπαίδευση.

Για όλα τα πιο πάνω θέματα συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα συνάντηση αντιπροσωπειών προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα.

 

*Συνεδρίασε την Παρασκευή στην Τρίπολη, το διοικητικό συμβούλιο της Πελοπόννησος Α.Ε., υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της εταιρείας.

*“Δεν με ενδιαφέρει ο πολιτικός ή ο αυτοδιοικητικός προσανατολισμός κανενός υπαλλήλου, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προσφορά του στην υπηρεσία και τίποτ’ άλλο”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου εργαζομένων, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε προς τους εργαζόμενους, ζητώντας τους να βοηθήσουν την περιφερειακή Αρχή στο έργο της, ενώ επανέλαβε ότι στην πρόθεσή του είναι, μόλις ολοκληρωθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας, να ενεργοποιήσει το υπηρεσιακό συμβούλιο και να προβεί σε ορισμούς διευθυντών. Καταλήγοντας σημείωσε ότι υπερωρίες δεν αποτελούν αύξηση μισθού και θα τις λαμβάνουν όσοι υπάλληλοι αποδεδειγμένα τις δουλεύουν.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ