Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΣύσκεψη στον Πόρο για το πρόβλημα της μη εκτέλεσης δρομολογίων της πορθμειακής...

Σύσκεψη στον Πόρο για το πρόβλημα της μη εκτέλεσης δρομολογίων της πορθμειακής σύνδεσης Πόρου – Γαλατά

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης καλεί στο Δημαρχείο σε σύσκεψη για το πρόβλημα της μη εκτέλεσης δρομολογίων της πορθμειακής σύνδεσης Πόρου – Γαλατά όλους  τους πλοιοκτήτες των ferry boats .

“Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες δύο βδομάδες στην πορθμειακή σύνδεση Πόρου – Γαλατά,

ενημερώνω ότι αύριο έχω καλέσει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο όλους τους πλοιοκτήτες των ferry boats και τον Λιμενάρχη Πόρου, ώστε να υπάρχει πλήρης αποσαφήνιση των συνθηκών υπό τις οποίες δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια τις προηγούμενες μέρες και να διασφαλισθεί ότι στο μέλλον θα εξαντλείται κάθε δυνατότητα εκτέλεσής τους υπό αντίστοιχες συνθήκες.

Την στιγμή που η τοπική κοινωνία και οι επισκέπτες του νησιού πρέπει να αποδεχτούν ότι υπό ακραίες καιρικές συνθήκες είναι εύλογο να απαγορεύεται από το Λιμεναρχείο η κίνηση των πλοίων, η μη-εκτέλεση δρομολογίων από το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ» σήμερα το πρωί και χθες το απόγευμα με την επίκληση κακών καιρικών συνθήκων (χθες) και χαμηλού φωτισμού (!!!) στην προβλήτα του Γαλατά (σήμερα), συνιστά προκλητική στάση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ορθώς δε το Λιμεναρχείο Πόρου προχώρησε στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων.

Αυτονόητες αξιώσεις του Δήμου είναι οι ακόλουθες:
1. Όταν υπάρχει απαγόρευση απόπλου από το Λιμεναρχείο λόγω κακοκαιρίας (όπως συνέβη την ημέρα των Φώτων), να διερευνάται η δυνατότητα εκτέλεσης ελάχιστων δρομολογίων για λόγους ασφαλείας από όποιο πλοίο/καπετάνιο δηλώσει ότι δύναται να τα εκτελέσει.
2. Όταν κάποιος καπετάνιος δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων για οποιοδήποτε λόγο, το πλοίο της βάρδιας να αντικαθίσταται αμέσως από άλλο πλοίο που ο καπετάνιος του δεν επικαλείται αντίστοιχη αδυναμία.
3. Όταν λόγω αυξημένης κίνησης απαιτείται ταυτόχρονη εκτέλεση των δρομολογίων από δύο πλοία, αυτό να γίνεται αμέσως.
4. Αν η κοινοπραξία που έχει βάρδια δεν μπορεί να δώσει τις παραπάνω λύσεις με δικό της πλοίο, να συνδράμει πλοίο της κοινοπραξίας που δεν έχει βάρδια.
5. Σε κάθε περίπτωση τροποποίησης (έκτακτης ή προγραμματισμένης) ή διακοπής των δρομολογίων να ενημερώνεται αμέσως ο Δήμος, ώστε να εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση του εξυπηρετούμενου κοινού.

Πρόκειται για στοιχειώδη πράγματα στα οποία ελπίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν αύριο. Μετά την σύσκεψη ο Δήμος θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση.”

Γιάννης Δημητριάδης

Δήμαρχος Πόρου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ