Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔ.Κωστούρος: "Το Δ.Σ. ενωμένο πρέπει να "σώσει" το Γηροκομείο όχι οι "σωτήρες"...

Δ.Κωστούρος: “Το Δ.Σ. ενωμένο πρέπει να “σώσει” το Γηροκομείο όχι οι “σωτήρες” του”

Σε δήλωση που αφορά το Γηροκομείο Ναυπλίου, προχώρησε ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημ. Κωστούρος, δίνοντας μια σειρά πληροφοριών για τις κινήσεις που έγιναν από την δημοτική Αρχή ώστε να αλλάξει το Καταστατικό του Ιδρύματος.

 

Στην συνέχεια αναφέρει πως η απόφαση ήταν να μπούν στο Δ.Σ. μέλη της αντιπολίτευσης για να μην συνεχίσουν να κατηγορούν την δημοτική Αρχή για κακοδιαχείριση, σημειώνοντας ότι όποιο στοιχείο ζητήθηκε, τους δόθηκε.

Αναλυτικά η δήλωση Κωστούρου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος είναι πλέον γεγονός με δύο συνεδριάσεις στο ενεργητικό του. Πολλοί αντιμετώπισαν με έκπληξη αλλά και καχυποψία την επιλογή ορισμένων μελών.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο μετά από τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε το Ίδρυμα αποφασίστηκε ότι η αλλαγή του καταστατικού του ήταν απαραίτητη και απολύτως αναγκαία. Έγινε συζήτηση σχετικά με αυτό με την επιτροπή κληροδοτημάτων στην Πάτρα. Η εκλογική χρονιά και το μετεκλογικό καλοκαίρι έδωσαν τη θέση τους στη νέα θητεία.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής για αλλαγή του νομικού καθεστώτος του ιδρύματος ειλημμένη.
Αυτή λοιπόν την απόφαση κλήθηκε να υλοποιήσει το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το ίδρυμα είχε δεχτεί το τελευταίο διάστημα μία «επίθεση» η οποία είχε ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση και τη δημιουργία υποψιών για κακοδιαχείριση.
Για μένα προσωπικά αλλά και για την παράταξη μας η συμμετοχή των βασικών «δυσφημιστών» στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν προϋπόθεση για μια καινούργια αρχή με συνεργασία και μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία για μας.

Η αρθρογραφία που άφηνε υπόνοιες κακοδιαχείρισης και διαφθοράς και μιλούσε για λύσεις οι οποίες αφορούσαν τη χρήση του δευτέρου ορόφου του γηροκομείου ή την ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών ή ακόμη και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος θα πρέπει τώρα η να πάρει σάρκα και οστά ή να επανορθώσει την ηθική βλάβη που προξένησε.

Η τοποθέτηση του κ. Καράπαυλου στη θέση του γραμματέα και του κ. Περράκη στη θέση ταμία έχει απόλυτη σχέση με αυτό που προανέφερα.
Μέχρι τώρα βέβαια δεν είδαμε αυτά που θα έπρεπε από μέλη δ.σ. Ο μεν γραμματέας κ. Καράπαυλος θα έπρεπε ήδη να έχει γράψει τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων που μέχρι τώρα έχουν γίνει κάτι που ακόμη δεν το έχει κάνει.
Αν ήθελε επίσης όλα να είναι στο φως, θα έπρεπε να τα δημοσιοποιήσει αφού πρώτα τα αποδεχτούν και τα υπογράψουν όλα τα μέλη.
Αντί αυτού βλέπουμε να αναλώνεται σε κείμενα τα οποία ουσιαστικά χρησιμοποιούν άλλων λεγόμενα για δικά του και ουδόλως ενημερώνει για τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ.

Συνεχίζει να δίνει υποσχέσεις και να αφήνει υπόνοιες σχετικά με το αν θα βρει κάτι και όταν θα βρει κάτι θα το πει σε όλους. Όλα στο φως αναφέρει λες και δεν είναι τα στοιχεία στη διάθεσή του. Δεν έχει αναφερθεί πουθενά ότι οτιδήποτε έχει «ανακαλυφθεί» σχετικά με το ίδρυμα ήταν απλά στο τραπέζι στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όποιος φάκελος η απόφαση ζητήθηκε δόθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα οικονομικά στοιχεία βρίσκονταν στη διάθεση όλων εδώ και καιρό. Μία αναλυτική έκθεση για το ίδρυμα και τα οικονομικά του στοιχεία είχε σταλεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στις παρατάξεις επίσης εδώ και πολύ καιρό.

Ελπίζω την αλλαγή του καταστατικού του ιδρύματος και καμιά προγραμματική σύμβαση να μην την παρουσιάσει κανένας σαν πρόταση που ο ίδιος σκαρφίστηκε μιας και στην πρώτη συνεδρίαση αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά είχαν διατυπωθεί.

Στο 1ο διοικητικό συμβούλιο ανέλαβαν ο κ. Καράπαυλος με τον κ.Κατερινάκο να εξετάσουν το νομικό κομμάτι και να εισηγηθούν σχετικά στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Βέβαια και ο κ. Περάκης ανέλαβε να φτιάξει μία ομάδα στο facebook για το ίδρυμα με διαχειριστές τον πρόεδρο , το δήμαρχο και αυτός πήγε και έφτιαξε μία ομάδα για να αυτοπροβάλλεται ως σωτήρας και να φωτογραφίζει τις υπαλλήλους να τακτοποιούν την αποθήκη (20 χρόνια το κάνουν αυτό).

Μεμονωμένες ενέργειες (η συμμετοχή στο Δ. Σ. δεν έχει ακόμη συνειδητοποιηθεί όπως φαίνεται) σχετικά με πεντάευρα για το ρεύμα των γερόντων και τίτλοι όπως με «5 € ζεσταίνεις τους παππούδες» ή «φέρτε τρόφιμα πεινάνε οι παππούδες» το μόνο που είχαν ως αποτέλεσμα ήταν από τη μία να δημιουργήσουν άσχημη εικόνα για το Ίδρυμα και τις υπηρεσίες του και από την άλλη να μηδενίσουν εκατοντάδες δωρεές οικονομικές , υλικές και ηθικές συμπολιτών μας, οι οποίοι εδώ και χρόνια συμπαραστέκονται χωρίς φωτογραφίες ευχαριστήρια και like.

Ο Οίκος Ευγηρίας – Πρόνοια «Μαρίας Ράδου» (γηροκομείο Ναυπλίου) δεν ξεκίνησε τη λειτουργία του μαζί με την αντίστοιχη ομάδα στο facebook αλλά δεκαετίες πριν, απλά τώρα βιώνει τον λαϊκισμό των κοινωνικών δικτύων που βασιλεύει …όπως μου έγραψε κάποιος (τον οποίο εκτιμώ) σε ένα μήνυμα.

Η συλλογική δουλειά είναι ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου.
«Περισσεύει κανένας» είναι η κρίσιμη ερώτηση. Και βέβαια περισσεύουν αυτοί που «σκοπίμως θέτουν ψευτοδιλήμματα όπως εχθροί ή φίλοι, αλλογενείς ή γηγενείς , αυτοί που ενδιαφέρονται και αυτοί που αδιαφορούν με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας και την αυτοπροβολή των ιδίων ως προστατών και σωτήρων»

Η ενότητα του Διοικητικού Συμβουλίου και η απουσία διχαστικού λόγου είναι βασική προϋπόθεση για την καλύτερη Επόμενη Μέρα του ιδρύματος.

Δημήτρης Κωστούρος».

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ