Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΜε έντονη θαλασσοταραχή πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου

Με έντονη θαλασσοταραχή πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου

Με πολύ κρύο και έντονη θαλασσοταραχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6.1.2020 ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέτος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν μπόρεσε να γίνει από καΐκι, αλλά έγινε από την προκυμαία απέναντι από το Δημαρχείο. Στη θάλασσα βούτηξαν τρεις τολμηροί κολυμβητές, οι Γιάννης Δ. Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Κώτσαινας και Ομηρος Μοστίτσογλου, με τον πρώτο να πιάνει τον Σταυρό.

Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε τις αρχές, τους φορείς και τους πολίτες του Πόρου στο κτήριο Συγγρού όπου έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το φλουρί της οποίας κέρδισε το νεοσύστατο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Ο εορτασμός των Φώτων σηματοδότησε επίσης την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων», οι οποίες προσέφεραν για άλλη μια χρονιά χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Γιώργος Τσαλίκης, η χορωδία του Γυμνασίου, η Φιλαρμονική του Δήμου, το Χοροδιδασκαλείο του ΝΟΠΤ, οι Α.Ο. Πόρου και Κορυδαλλού, οι ανιματέρ, το ΚΔΑΠ, τα καταστήματα Γλύκισμα και Εργάνη, αλλά και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα που μοίρασε, χάρισαν μοναδικές στιγμές χαράς και ζέσταναν τον Πόρο την περίοδο των εορτών.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για τη συνεισφορά τους όλους τους παραπάνω συντελεστές, τα στελέχη και τους συνεργάτες που βοήθησαν στον στολισμό της «Γειτονιάς», καθώς και τους Σάββα Μαρώτο, Γιώργο Κρητικό, Μπάμπη Κανατσίδη, Μαρία Ζεντέλη, Κώστα Τζιώτη, Αντώνη και Δημήτρη Βίκο, τον γιατρό Θωμά Τέλιο και τις επιχειρήσεις: Μάνεση, «7 Brothers», «Παλιό Συντριβάνι», «Grande», «Blue Cafe», Destino και «Στη Ρότα».

*φωτογραφίες: Μπάμπης Κανατσίδης, Κατερίνα Ανδρεάδη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ