Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΜάστερ πλαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Μεγαλόπολη

Μάστερ πλαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Μεγαλόπολη

Στην εκπόνηση master plan για την περιοχή της Μεγαλόπολης θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να προσδιοριστούν προτεραιότητες και δράσεις για τη μεταλιγνιτική εποχή.

 

Αυτό αποφασίστηκε κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα κοινή συνεδρίαση των προέδρων και των διευθυνόντων συμβούλων της ΤΑΠ ΤοΚ και της Αρκαδίας Α.Ε., που συγκλήθηκε χθες Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός ως προς τους πόρους και τα έργα που θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει από μόνη της στη σύνταξη ενός master plan για τη Μεγαλόπολη, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχει και στην εκπόνηση, από την κυβέρνηση, αντίστοιχου σχεδίου που θα αφορά τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία:

“Θα συμμετέχουμε στον κυβερνητικό σχεδιασμό, αλλά θέλουμε και μια δική μας προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προς τα στελέχη των πιο πάνω φορέων.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι στην πρώτη φετινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλθει προς έγκριση η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΑΠ ΤοΚ, Αρκαδίας Α.Ε. και Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπόνηση του master plan.

 

Συνάντηση με Κ.Χατζηδάκη την Τρίτη

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη θα συναντηθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην Αθήνα.

Η συνάντηση αφορά όλα τα σχετικά με το αντικείμενο του υπουργού θέματα της Περιφέρειας, με κυρίαρχο αυτό που αφορά το μέλλον της Μεγαλόπολης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ