Κ.Καράπαυλος: «Η συμπαράσταση της κοινωνίας στο Γηρoκομείο δεν είναι επαιτεία»

- Advertisement -

Σε ανάρτηση για τα όσα απασχόλησαν το έκτακτο συμβούλιο του Γηροκομείου Ναυπλίου το οποίο συνεκλίθη την Δευτέρα, αναφέρεται το μέλος του Δ.Σ., Κώστας Καράπαυλος, ο οποίος ενημερώνει για τα όσα ειπώθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

- Advertisement -

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Καράπαυλου:
Εχω διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρχει κάτι στο σκοτάδι και θα ενημερώνω. Μια πολύ δυσκολη μέρα σήμερα στην ζωή μου.

Αποφασίσαμε να δώσουμε λόγω του γνωστού τεράστιου οικονομικού προβλήματος 600 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Εναντι του μισθού τους. Για Δώρο Χριστουγέννων ούτε σκέψη
Επείγει να βρεθεί μόνιμη και νόμιμη λύση. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο Συμβούλιο να καταθέσουμε αναλυτική πρόταση.

Είχαμε και εντάσεις. Ο κ. Πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Περράκη για αυτοπροβολή με τις αναρτήσεις του. Για εμένα δεν είπαν κάτι. Εννοείται ότι ο κ. Περράκης αντέδρασε έντονα
Βεβαίως στις αναρτήσεις στην ομάδα φίλων του Γηροκομείου, ούτε ο κ. Περράκης ούτε εγώ έχουμε αναρτήσει κάτι το αρνητικό για το Γηροκομείο. Τα θετικά που έχουσι συμβεί με την συμπαράσταση της κοινωνίας έχουμε σηκώσει και τις αγωνίες μας για το μέλλον έχουμε εκφράσει.
Εν τέλει με πρόταση του κ. Προέδρου ψηφίστηκε να δημιουργηθει ιστότοπος (site) που να αναρτώνται τα δελτία τύπου και οι αποφάσεις του Δ.Σ.

Εκανα παρέμβαση και συμφώνησαν όλοι ότι η ομάδα των φίλων δεν ανήκει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος και δεν εκφράζει τούτο ως συλλογικό όργανο. Αλλά η ελευθερία του λόγου και ο αντίλογος είναι αδιαπραγμάτευτοι.

Εθεσα το θέμα ότι τα επίσημα έγγραφα του Ιδρύματος πρέπει σύμφωνα με το Καταστατικο να υπογράφονται από τον κ. Πρόεδρο και από εμένα ως Γραμματέα.

Μετ΄επιτάσεως έθεσα το θέμα να ξεκαθαριστεί ότι η αλληλεγγύη που δείχνει η κοινωνία δεν είναι ελεημοσύνη και επαιτεία. Ουσιαστικά συμφωνήσαμε. Εχουν ενοχληθεί που κάποιος άγνωστος, μάζευε, λεει, δίευρα στο παζάρι. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα αυτοί οι έρανοι. Πρέπει να είμαστε αρκετά αυστηροί για να κρατήσουμε το καλό μας όνομα όχι για εμάς, αλλά για να ξέρει η κοινωνία ότι όλα είναι εντάξει Και τέτοιοι έρανοι μπορεί να δημιουργούν δεύτερες σκέψεις. Για αυτό και εγώ ζήτησα την κατ΄ευθείαν μείωση του χρέους που έχουμε προς την ΔΕΗ.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε ότι η συμπαράσταση της κοινωνίας δεν είναι επαιτεία, θα μπορέσουμε να ζητήσουμε την αρωγή και μεγάλων εταιρειών για το Γηροκομείο μας.
Δυστυχής πάντως που για πρώτη φορά στην ζωή μου θα χρωστάω, έστω και εμμέσως, κάπου, αλλά και αισιόδοξος συνάμα.

ΥΓ Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ιδρύματος είναι δεσμευμένοι από τον ΕΦΚΑ και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την λειτουργία του”.

 

- Advertisement -
 

________________