Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒασ. Σιδέρης: Κύριε Νίκα, η βελτίωση υπηρεσιών φροντίδας και η κοινωνική στήριξη...

Βασ. Σιδέρης: Κύριε Νίκα, η βελτίωση υπηρεσιών φροντίδας και η κοινωνική στήριξη της τρίτης ηλικίας αποτελεί αναγκαιότητα

Σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε συζητηση σχετικά με το θέμα Έγκριση Υλοποίησης Προγράμματος με τίτλο «Έξυπνη Πλατφόρμα μεγάλων δεδομένων για τεκμηριωμένη προσφορά εξατομικευμένης Υποστήριξης για υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση στο σπίτι», για την τετραετία 2019-2020-2021-2022.
Το πρόγραμμα horizon είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Συμμετέχουν 10 Ευρωπαϊκές χώρες και κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, όπως η Ιατρική Αθηνών, το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο κ.α.
   
Καταψήφισα για την αλαζονική στάση, την συμπεριφορά και το απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος του Περιφερειάρχη κ. Νίκα απέναντι στο ερευνητικό πρόγραμμα, που αφορά την ευάλωτη ομάδα ηλικιωμένων ατόμων. Το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίσαμε προσωπικά εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Πελοποννήσου, ιατρό δημόσιας υγείας κ.Διαμαντόπουλο Βασίλη, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο και τον ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά του.
   
Το πρόγραμμμα αυτό αποτελεί κληρονομιά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ευελπιστώ η Νέα Περιφερειακή Αρχή να αντιληφθεί και να συνεχίσει τέτοιες ενέργειες και δράσεις τις οποίες ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, με κύριο σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, την καινοτομία, τα σύγχρονα εργαλεία και την προστασία της υγείας ως κοινωνικού αγαθού.

Υ.Σ. Κύριε Νίκα,η βελτίωση υπηρεσιών φροντίδας υγείας και η κοινωνική στήριξη της τρίτης ηλικίας αποτελεί αναγκαιότητα και πρόκληση, την οποία οφείλουμε όλοι μας με σοβαρότητα να διασφαλίσουμε, ανεξαρτήτως από ποιά θέση υπηρετεί κάποιος.

Βασίλης Γ. Σιδέρης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ