Επίτιμος Δημότης Επιδαύρου ανακηρύχθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

- Advertisement -

Επίτιμος δημότης Επιδαύρου ανακηρύχθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος από το 1982 διατηρεί στενούς δεσμούς με την Παλαιά Επίδαυρο.

- Advertisement -

Η απονομή έγινε από τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη.

Προηγήθηκε αγώνας μπάσκετ μεταξύ βετεράνων για φιλανθρωπικό σκοπό. Γιατί ο αθλητισμός δεν μπορεί να λείπει από τέτοιες μέρες! Προσφέρει διασκέδαση, αγάπη, χαρά… Ο συγκεκριμένος αγώνας όμως προσέφερε κάτι παραπάνω… Μια ζεστή αγκαλιά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη!

Στην προσφώνηση του ο δήμαρχος Επιδαύρου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμωμένου υφυπουργού και κυρίως στους δεσμούς που έχει επί δεκαετίες με την Επίδαυρο την οποία βοηθά και υποστηρίζει.

Στην στρατιωτική διαδρομή του κ. Στεφανή αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του πολιτιστικού-κοινωνικού συλλόγου ΜΑΝΝΑ της Επιδαύρου, κ. Στέφανος Κυριάκης.

Από την πλευρά του ο κ.Στεφανής , εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς που έχει με την περιοχή εδώ και 37 χρόνια και στη στενή, φιλική -ανθρώπινη σχέση που διατηρεί με τους κατοίκους της, με πολλούς από τους οποίους (παλιότερα), έπαιζε μπάσκετ. «Έχουν πει ότι όποιος πιει νερό στην Επίδαυρο μένει εδώ για πάντα. Αυτό συνέβη με εμένα ..», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Άμυνας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Γανώσης, μέλη του Δ. Σ. Επιδαύρου και πολλοί κάτοικοι του Λυγουριού και του Δήμου.

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και για πολλούς φίλους του από το Δήμο Επιδαύρου, ανακηρύχθηκε ο Υφυπουργός σε επίτιμο
δημότη του Δήμου Επιδαύρου.

Στα πλαίσια του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ όπου συνδιοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου, ο σύλλογος ΜΑΝΑ και ο Α.Ο. Κορωνίς Λυγουριού , με την παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριου, του Βουλευτή Αργολίδας κ. Αδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Μαλτέζου,
του Περιφερειακού συμβούλου κ. Γανώση, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και πλήθους κόσμου που γέμισε το γήπεδο, ο δήμαρχος Τάσος Χρόνης απένειμε την αναμνηστική πλακέτατης ανακήρυξης στον Κο Στεφανή.

Ο υφυπουργός με παρουσία στον Δήμο Επιδαύρου, και συγκεκριμένα στην Αρχαία Επίδαυρο, από το 1980 έχει άρρηκτους δεσμούς με την περιοχή και τους κατοίκους της. Όπως και ο ίδιος
χαρακτηριστικά δήλωσε :’’αισθάνομαι ως φυσικό επακόλουθο της αγάπης μου προς τον τόπο, να γίνω δημότης Επιδαύρου’’.
Η πολυεπίπεδη, ανιδιοτελής, προσφορά του σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, η ανέλιξη του στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας του ελληνικού στρατεύματος αλλά και η συνέχιση της προσφορά του σε θέσεις ευθύνης είναι τα στοιχεία που μας κάνουν υπερήφανους για την επαφή του τόπου μας με τον κ.
Στεφανή.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, και αυτό τιμήσαμε εχθές, άνθρωποι οι οποίοι δεν κατάγονται από τον τόπο μας, να νοιώθουν το Δήμο μας ή κάποιο δημοτικό διαμέρισμα του, σαν χωριό τους. Ο Δήμος
μας προσέλκυε και προσελκύει πολλούς ανθρώπους που διέπρεψαν στον τομέα τους να μένουν ημιμόνιμα ή μόνιμα εδώ και όταν τους ρωτούν για τον τόπο που αγαπούν να λένε την Επίδαυρο, χωρίς να το πολυσκεφτούν.

Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τους θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε να μας δώσουν λίγο από την αύρα τους και την αγάπη τους για την εξέλιξη του τόπου μας, θέλουμε να τους ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να τους υποδεχθούμε στον Δήμο μας.
Ένας τέτοιος φίλος της Επιδαύρου είναι και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος είναι πλέον επίτιμος δημότης Επιδαύρου και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία του.

Ο Δήμαρχος

Αναστάσιος Κ. Χρόνης

 

 

- Advertisement -
 

________________