Ο καιρός μέχρι και την Πρωτοχρονιά του 2020 από τον Σάκη Αρναούτογλου

- Advertisement -

Με την βοήθεια του τμήματος γραφικών της ΕΡΤ3 και τους ευχαριστώ πολύ, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του καιρού από πλευράς φαινομένων από την Κυριακή μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Πολύ χοντρικά οι γκρι αποχρώσεις υποδηλώνουν νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα, οι μπλε αποχρώσεις είναι βροχές και οι λευκές αποχρώσεις είναι οι χιονοπτώσεις.

Τώρα, όσον αφορά στις χιονοπτώσεις: Επειδή οι λευκές αποχρώσεις μπορούν να καλύπτουν λόγω της ανάλυσης του χάρτη και περιοχές που μπορεί να μη χιονίσει θα σας έλεγα ότι χοντρικά στην ανατολικη και νότια Θεσσαλία αυτές θα πρέπει εντοπίζονται την Κυριακή πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές όπως και στο νομό Φθιώτιδας, στα 100 με 200 περίπου μέτρα στη Βοιωτία και στην υπόλοιπη κεντροανατολική Στερεα, στα 300 με 400 μέτρα στην Εύβοια όπως και στη δυτική Αττική και γύρω στα 400 με 500 στην ανατολική Αττική καθώς και την Πελοπόννησο.

- Advertisement -

Στην Κρήτη αρχικά οι χιονοπτώσεις θα πρέπει να εντοπίζονται πάνω από τα 800 μέτρα αλλά μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίζει κατά διαστήματα και από τα 600 μέτρα και ψηλότερα στα δυτικά τμήματα του νησιού.

Τη Δευτέρα από αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα εξασθενήσουν θα περιοριστούν στην Εύβοια και μέχρι αργά τη νύχτα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες εκτός από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου θα διατηρηθούν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη κυρίως πάνω από τα 800 με 900 περίπου μέτρα όσον αφορά στο υψόμετρο.

Την Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και με πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας αλλά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και από τα βόρεια προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού από τα βόρεια με τοπικές βροχές και από το απόγευμα τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά ηπειρώτικα!

Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του καιρού  Εδώ

 

- Advertisement -

________________