Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΚΑΙΡΟΣ: Νέο σύστημα έρχεται από τα Βόρειο Δυτικά με βροχές, καταιγίδες και...

ΚΑΙΡΟΣ: Νέο σύστημα έρχεται από τα Βόρειο Δυτικά με βροχές, καταιγίδες και ενίσχυση των ανέμων

Ένα νέο σύστημα μας έρχεται από Τα Βόρειο Δυτικά, εν συντομία το σύστημα αυτό κατά βάση φέρνει αρκετές βροχές με καταιγίδες αλλα και ενίσχυση των Ανέμων σε Θυελλώδεις Νοτιάδες όπου και τοπικά ενδέχεται να φτάνουν τα 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ σε Αιγαίο και σε Ιόνιο Πέλαγος αντίστοιχα.

Ουσιαστικά, οι περιοχές όπου και πρόκειται να επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους είναι κυρίως τα Νησιά του Βόρειο Δυτικού Ιονίου, του Δυτικού Ιονίου, της Βόρειο Δυτικής γενικά Ελλάδας, της Βόρειο Δυτικής, Δυτική, Νότιο Δυτικής και Ανατολικής Πελοποννήσου, Δυτική, Κεντρική Μακεδονία αλλά και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Αυτές, λοιπόν οι περιοχές θα πρέπει να δείξουν κάποια προσοχή κυρίως από αύριο τις Απογευματινές ώρες και ύστερα και τυχόν πλημμυρικά προβλήματα λόγω του ότι το έδαφος πλέον θεωρείται και είναι κορεσμένο.

Όσον Αφορά, για τα Χριστούγεννα ή κατάσταση έχει πλέον σχεδόν ξεκαθαρίσει. Έτσι λοιπόν, ψυχρές εισβολές, ψυχρά κύματα και ούτω κάθε εξής δεν θα έχει καμία σχέση με το πραγματικό σκηνικό Ανήμερα των Χριστουγέννων.
Εν ολίγοις οι καιρικές συνθήκες τα Χριστούγεννα φαίνεται να κυλούν ομαλά, με κανονικές και λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά και σχετική ηλιοφάνεια. Το μόνο που δεν θα λείψουν θα είναι τις πρωινές ώρες οι τοπικές ομίχλες κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας.

Οσον αφορά για την πρωτοχρονιά αν και έχω κατασταλάξει σε μια τάση ακόμα δεν θα ειπωθεί τίποτα διότι ο κίνδυνος στο να εκτεθεί ένας προγνωστης χωρίς έγκυρα στοιχεία είναι πολύ μεγάλος. Καλύτερα βήμα βήμα μέρα με την μέρα παρά, να κάνουμε καιρομαντιες και προφητείες μετά από 9 με 10 ημέρες. Όσον αφορά Για να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι προς την πρωτοχρονιά από άποψη καιρού θα γίνει ανάλυση με σενάρια την ερχόμενη Δευτέρα ή παραμονή των Χριστουγέννων ημέρα Τρίτη.

Καλό Βράδυ Σε Όλους!!
Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ