Ναύπλιο: Τίμησαν την μνήμη των «Τριών Εν Καμίνω Αγίων Παίδων», προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος …(+ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Η 17η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα γιορτής για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς τιμάται η μνήμη των «Τριών Εν Καμίνω Αγίων Παίδων», προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

- Advertisement -

 

ΒΙΝΤΕΟ:

Στο Ναύπλιο το πρωί στις 17-12-2019 τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος, αξιωματικοί και πυροσβέστες της Π.Υ Ναυπλίου καθώς και συνταξιούχοι του σώματος παρέστησαν στην Λειτουργία.
Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης ο λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός, εκπρόσωποι στρατού και Αστυνομίας, ο πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας Μιχάλης Μαντάς και πολλοί ακόμη.

Ακολούθησε δεξίωση στην Στρατιωτική Λέσχη Αξιωματικών Ναυπλίου.

Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ. Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

- Advertisement -
 

________________