Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΚαιρός: Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Μία εβδομάδα ακριβώς πριν την ημέρα των Χριστουγέννων και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την περίοδο των εορτών έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Το… χειμερινό καλοκαιράκι, με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν και τους 20 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές τους, δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς από την Παρασκευή το σκηνικό δείχνει να αλλάζει.

Αρχικά από τα δυτικά και τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας μέσα στις γιορτές, τα οποία θα ρίξουν τη θερμοκρασία αρκετούς βαθμούς χαμηλότερα.

Προς το παρόν πάντως, για σήμερα Τετάρτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρωινές ώρες, σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και νότιοι άνεμοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Αιγαίο και μέτριοι έως ισχυροί στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα:

λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, όσον αφορά τις μέγιστες τιμές της.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου), 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες και ομίχλες τις βραδινές και πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο την Πέμπτη

Την Πέμπρη αναμένουμε αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, όπου από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως από το βράδυ στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ανατολικά όπου πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

πηγή protothema.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ