Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ. Διδασκάλου: 4,8 εκατ. για το Μουσείο του Άργους - Ξεκινούν και...

Γ. Διδασκάλου: 4,8 εκατ. για το Μουσείο του Άργους – Ξεκινούν και μελέτες στο Ναύπλιο

Πριν τα Χριστούγεννα θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο του Άργους , που δεν είναι άλλο από το Μουσείο της πόλης. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, το έργο έχει προϋπολογισμό 4,8 εκατομμύρια ευρώ και είναι το πιο σημαντικό για την πόλη του Άργους.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Ήδη όμως προανήγγειλε και το έργο των Στρατώνων Καποδίστρια με το Βυζαντινό Μουσείο, και άλλα έργα στο Άργος που δεν κατονόμασε. Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Καμπόσος ανέφερε το σπίτι του Τσώκρη που είναι αγορασμένο από τον δήμο και που επιθυμία είναι να γίνει Λαογραφικό Μουσείο και το σπίτι του Σπύρου Τρικούπη στην Δαναού. Μίλησε μάλιστα για την πολύ καλή συνεργασία του Υπουργείου με τον δήμο Άργους , αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Διδασκάλου αποτελεί ελπίδα για την Αργολίδα προκειμένου να υλοποιηθούν έργα πολιτισμού πολύ μεγάλης αξίας, που έχουν βαλτώσει και κινδυνεύουν να καταστραφούν. Πέραν των άλλων προσόντων του κ. Διδασκάλου η εντοπιότητα του αποτελεί μια εγγύηση σήμερα ότι θα υλοποιηθούν πολλά από τα έργα που αν δεν τα έσπρωχνε αυτός δεν θα γίνονταν ποτέ μόνο με τις ευχές μας να υλοποιηθούν.

Να αναφέρουμε ότι σε αυτή την δήλωση του ο κ. Διδασκάλου αναφέρθηκε και σε έργα στον δήμο Ναυπλιέων. Ενώ η μελέτη για τον Άγιο Νικόλα έχει ήδη ξεκινήσει, ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε την χρηματοδότηση με 150 χιλιάδες ευρώ της μελέτης του τοίχους της Αρβανιτιάς, όπου έγινε η κατολίσθηση πριν λίγο καιρό.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ