Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Σχολείο Τουρισμού OnTour στο Ναύπλιο Δευτέρα και Τρίτη

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour στο Ναύπλιο Δευτέρα και Τρίτη

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Σχολείου Τουρισμού On Tour Ναυπλίου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

 

Στην συνέντευξη παρέστησαν η Έλενα Ασπιώτη- έμπορος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός ενηλίκων, ο Μανώλης Σκαλίδης- επιχ/τιας, η Κατερίνα Ψυχογιού -δ/ντρια αλυσίδας ξενοδοχείων, και ο Παναγ.Ψυχογιός -λογιστής και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

 

Ανέφερε στην εισαγωγική της ομιλία η κα Ασπιώτη: Η Οργανωτική Επιτροπής σας καλωσορίζει στο σχολείο τουρισμού On Tour.  Είναι μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική δράση, την εθνική διοργανωση της οποίας έχει το ΙΝΣΕΤΕ. Ο ΣΕΤΕ είναι ο εθνικός κοινωνικός εταίρος για τον τουρισμό. Συνδιοργανώνεται με τους τοπικούς φορείς, την Δευτερα και Τρίτη.

Είναι ουσιαστικά ένα συνέδριο που στόχο έχει να παρουσιάσει τις εμπειρίες, να δώσει κίνητρα και έμπνευση. Στο ξενοδοχειο Αμαλία θα γίνουν οι ομιλίες την Δευτέρα και θα γίνουν τρία εξειδικευμένα εργαστήρια στο Φουγάρο,την Τρίτη.

Αυτή την στιγμή έχουμε γύρω στους 220 οι συμμετέχοντες, από τους οποίους το 36% είναι εργαζόμενοι στο χώρο και το  30% είναι επιχειρηματίες.

Συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους «Ζευς», «ΣΕΤ», «Ξένιος Δίας» και «τ’ Ανάπλι», με τους οποίους ερχόμαστε σε επικοινωνία, διαλέγουμε την θεματολογία και προχωράμε.»

 

Ο κ.Σκαλίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο τουρισμός στην Ελλάδα αλλάζει, οι ομιλητές είναι άνθρωποι του κλάδου με σπουδές και προϋπηρεσία άρα οι γνώσεις και τα θέματα που θα αναπτύξουν είναι σημερινά. Η γνώση δεν σταματάει ποτέ, οπότε καλούμε όλους τους επαγγελματίες και εργαζομένους να ακούσουν τους ομιλητές και να γίνει ένας ωραίος διάλογος. Ελπίζω να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ενημέρωσης.»

 

Τέλος, ο κ.Ψυχογιός: «Είναι σαφές ότι η δράση προσφέρει  στην τουριστική ανάπτυξη. Το θεωρώ μια σημαντική δράση για τους ανθρώπους του τουρισμού, που πρέπει να την παρακολουθήσουν για να αποκτούν γνώσεις, ο τουρισμός εξελίσσεται συνεχώς, νέες τάσεις, κατευθύνσεις υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι σημαντικό γ γνώση αυτή να φτάσει στην Αργολίδα.

Το Επιμελητήριο καλεί όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα να το παρακολουθήσουν.»

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

“Πάθος για τέλεια καθαριότητα!” 17 Δεκεμβρίου, 10:00 – 13:00

“Up Selling through better Persuasion” Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 10:00-12:30

“F&B Service Essentials” 17 Δεκεμβρίου, 13:00 – 15:30

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ