Σε εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Βαρσοβία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Advertisement -

Στην διεθνή εκθεση Focus 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως φιλοξενούμενος φορέας του Εθνικού Κέντρου Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής του Κέντρου να εντάξει την Ελλάδα με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

- Advertisement -

 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία εκπροσώπησε η εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού σύμβουλος Αννα Καλογεροπουλου -καθώς και στους εκπροσώπους άλλων Περιφερειών της Ελλάδας-, δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουν επισκέπτες και επαγγελματίες της αγοράς του οπτικοακουστικού κλάδου για τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της κάθε Περιφέρειας ως ιδανικού τόπου για γυρίσματα, καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες για την υλοποίηση και εξυπηρέτηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι εκπρόσωποι των Περιφερειών είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τη βέλτιστη προώθηση γεωγραφικών προορισμών ως “filming destinations”, ενώ παραλληλα πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με επαγγελματίες και επισκέπτες, με στόχο την προβολή και την ευρύτερη δυνατή δικτύωσή τους.

Η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο! Με το νομικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώνεται, δίνονται κίνητρα και η Ελλάδα γίνεται πολυ πιο ελκυστική στους διεθνείς παραγωγούς ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικών καμπανιών κ.α. ώστε να υλοποιήσουν τις παραγωγές τους στη χώρα μας προβάλλοντας έτσι τις ομορφιές της σε όλον τον κόσμο.

 

Στο Grecka Panorama στη Βαρσοβία

Στην Πολωνία βρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετέχοντας στην έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Torwar Arena της πολωνικής πρωτεύουσας.

Η Grecka Panorama αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα και την Κύπρο και προβάλλει στους Πολωνούς τους προορισμούς και τις τουριστικές υπηρεσίες των δύο εν λόγω χωρών, καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων και τυποποίησης.

Την έκθεση επισκέφθηκαν χιλιάδες Πολωνοί οι οποίοι προγραμματίζουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, καθώς και δημοσιογράφοι της Πολωνικής αγοράς.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου -την οποία εκπροσώπησε η εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού περιφερειακή σύμβουλος Αννα Καλογεροπούλου-, επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Πολωνία Μιχάλης Δαρατζίκης, ο οικονομικός και εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας Νικόλαος Χριστοδουλίδης, καθώς και η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Πολωνία Νικολέτα Νικολοπούλου.

 

- Advertisement -
 

________________