Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΈκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχές με...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχές με καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, με Θυελλώδεις Ανέμους και έντονες βροχές με καταιγίδες αλλα και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας.

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την Χώρα μας αρχής γενομένης από τα Μεσάνυκτα της Παρασκευής σήμερα δηλαδή με Ξημερώματα Σάββατο και προμεσημβρινες ώρες.

Το Σύστημα αυτό κινούμενο από την Αδριατική θάλασσα και την Βόρειο Δυτική Ιταλία προς το Ιόνιο Πελαγος τείνει να είναι αρκετά βαθύ. Με τον όρο αρκετά βαθύ νοείται κάθετη πτώση της Βαροβαθμιδας η της Βαρομετρικής πίεσης. Συγκεκριμένα στα ( 981 με 982 mbar). Ερχόμενο λοιπόν, στον ευρύτερο χώρο της Κεντρικής Μεσογείου μαζί μεταφέρονται και πιο ψυχρές-ασταθείς αέριες μάζες όπου αυτό αυτόματα σηματοδοτεί την πτώση της Θερμοκρασίας αλλά και την αλλαγή του Καιρού.

Παράλληλα όμως με την μεταφορά της ασταθους μάζας, στην ανώτερη ατμόσφαιρα και συγκεκριμένα την Μέση τροποσφαιρα ( 500 hpa) δημιουργείται και μια ατμοσφαιρική διαταραχη, όπου αποτελείται από πολλούς παράγοντες, λόγω σύγκλισης των ισοβαρων γραμμών, πτώση της Πίεσης με Θυελλώδεις ανέμους, 3 μέτωπα το ψυχρό, το θερμό και το συνεσφιγμενο αλλά και από όλους υπό – παράγοντες όπως δείκτες αστάθειας (Cape) , διάτμηση ανέμου (wind shear) αλλά και δημιουργία ανοδικων καθοδικων ρευμάτων με θετικές τιμές στροβιλισμού.

Ουσιαστικά, με την πάροδο της ημέρας και προς τα μεσάνυχτα γυρω στις 3 με 4 μέχρι 10 11 όλως επισυνάπτεται και στους χάρτες την δέουσα προσοχή πρέπει να δείξουν οι περιοχές
Της Πελοποννήσου, Της Κεντρικής και Στερεάς Ελλάδας, των Νησιών του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου, του Ιονίου Πελάγους αλλά και της Βόρειο Δυτικής Ελλάδας. Ιδίως, Νότιο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, Ανατολική, Βόρειο Δυτική, Νότιο Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησος, Ανατολική και Νότια Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Δυτική Ελλάδα μεγάλη προσοχή δεν αποκλείεται σε αυτές τις περιοχές εκτός τα μεγάλα ύψη βροχής να παρατηρηθούν και Ριπές ανέμων 140 με 145 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως στα Ανοικτά του Ιονίου Πελάγους και της Πελοποννήσου. Επίσης, δεν αποκλείεται λόγω των παραπάνω παραγόντων να παρατηρηθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα Δυτικά και Βόρειο Δυτικά τμήματα της Επικράτειας.

Τέλος, με την πάροδο αυτού του συστήματος όλα δείχνουν ότι μέχρι και 2 με 3 ημέρες πριν τις γιορτές θα μας απασχολήσει ένας αντικυκλωνας ( καλές καιρικές συνθήκες) με αποτέλεσμα όχι μόνο να βελτιώσει τον καιρό στην Χώρα μας αλλά και η θερμοκρασίες να κυμανθούν 5 με 7 βαθμούς από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή που διανύουμε.

Καλό Απόγευμα Σε Όλους.
Προσοχή στα χρώματα με Σκούρο Κόκκινο και Κίτρινη που απεικονίζονται
Γαλάζια προς πράσινα χρώματα Θυελλώδεις ανέμους σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος αντίστοιχα.

Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR
www.kairos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ