Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣωμ.Ξυλουργών Αργολίδας: «Η ασφάλιση και η σύνταξη μετατρέπεται από κοινωνικό δικαίωμα σε...

Σωμ.Ξυλουργών Αργολίδας: «Η ασφάλιση και η σύνταξη μετατρέπεται από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υπόθεση»

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΝΔ περί ανακούφισης των επαγγελματιών εξαντλούνται σε καλύτερες δόσεις των χρεών μας από τον Σύριζα. Η «δίκαιη ανάπτυξη» ή «ανάπτυξη για όλους» είναι άδεια πουκάμισα».

 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ξυλουργών Αργολίδας, που καλεί κάθε σωματείο και την ΟΕΒΕΑ Άργους να προχωρήσει σε σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμό των Σωματείων.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Όσο στραγγίζουνε τον απλό κόσμο με φορολογικά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν περισσεύουν χρήματα για εργασίες.

Το τέλος επιτηδεύματος, ο αναπροσαρμοσμένος ΕΝΦΙΑ, τα αντικειμενικά κριτήρια, το πανάκριβο ρεύμα, τα υπέρογκα Δημοτικά τέλη σε Άργος και Ναύπλιο, ο άνισος ανταγωνισμός με τις μεγάλες επιχειρήσεις εξανεμίζουν τα εισοδήματά μας. Την ίδια στιγμή σφίγγει ο κλοιός των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Η επίθεση συνεχίζεται με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού. Με νέες αυξήσεις στις εισφορές από 1-1-2020 και εφαρμογή των τριών πυλώνων στην ασφάλιση. Μειώνεται η συμμετοχή του κράτους και γενικεύεται το ποσοστό της ιδιωτικής ασφάλισης. Η ασφάλιση και η σύνταξη μετατρέπεται από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υπόθεση. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ συνεχίζουν να είναι απούσες από τα προβλήματα μας.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε αγωνιστική κατεύθυνση, μπορούμε να τα καταφέρουμε: να σπάσει η μοιρολατρία και να βγουν περισσότεροι συνάδελφοι στον δρόμο, να ορθώσουμε εμπόδια στην επίθεση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ομοσπονδιών, σωματείων και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας για δράσεις και συλλογικό αγώνα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και την ψήφιση του προϋπολογισμού, καλούμε κάθε σωματείο και την ΟΕΒΕΑ Άργους να προχωρήσει σε σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμό των Σωματείων».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ