Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτολισμός οικολογικού δέντρου απο την "Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου"

Στολισμός οικολογικού δέντρου απο την “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου”

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με πράσινο μήνυμα θα φωτιστεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Ναύπλιο. Παράλληλα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου, ένα δεύτερο “δέντρο” στολισμένο με πλαστικά μιας χρήσης και με την υπογραφή του καλλιτέχνη Francesco Moretti, θα στηθεί στην Πλατεία Ωνάση καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών.

 

Είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να επισημάνουμε την ανάγκη να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων από πλαστικό μιας χρήσης τα οποία μολύνουν ξηρά και θάλασσα- σημειώνει η “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου”.

Η πρωτοβουλία αυτή έλαβε την έγκριση του ΔΟΠΠΑΤ και εντάχθηκε στο εορταστικό Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, ο οποίος προμήθευσε με υλικά για την κατασκευή του σκελετού και φωτεινά λαμπιόνια. Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα ανάψουν επίσημα στις 6 μ.μ.

Το άναμμα του δέντρου σηματοδοτεί την έναρξη της καμπάνιας της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, σε συνεργασία με τη ΔΟΠΠΑΤ, με τίτλο «Θα το βρεις μπροστά σου», στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά ενεργοί δημότες και φοιτητές του Πανεπιστημίου. Αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια από κοινού προσέγγισης του ζητήματος της κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσης και έχει στόχο να θέσει τα θεμέλια μιας οικολογικής και συνεργατικής κουλτούρας.

“Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για το περιβάλλον και την υγεία μας και ενθαρρύνουμε τους δημότες να συντονιστούν με τις δράσεις μας κατά τη διάρκεια του νέου έτους.
Για να γιορτάσουμε το στολισμό του δέντρου, η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου θα φιλοξενήσει ένα τελετουργικό μεταξύ 15:00 και 18:00 την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές από όλα τα σχολεία και λοιποί επισκέπτες θα προσθέτουν τα δικά τους πλαστικά απορρίμματα μιας χρήσης στο δέντρο. Φοιτητές της σχολής Θεατρικών Σπουδών έχουν χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν τα θεατοπαιδαγωγικά δρώμενα με θέμα την οικολογία που θα πλαισιώσουν την τελετή. Συγκεκριμένα θα λάβουν χώρα:

-Αφήγηση Παραμυθιού «Η χελώνα καρέτα-καρέτα και το παλιό Volkswagen»
-Θεατρικό Παιχνίδι «Το μαγεμένο Χριστουγεννιάτικο Δάσος»
-Αυτοσχεδιασμός με οικολογικό χαρακτήρα
-Συνάμα Dj θα πλαισιώσουν την εκδήλωση μουσικά.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!”, αναφέρεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση της “Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ