Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ.Γκιόλας: «Μεγάλη η ανάγκη ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ»

Γ.Γκιόλας: «Μεγάλη η ανάγκη ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Εδώ, στην Αργολίδα, υπάρχει μια πανσπερμία συλλογικών φορέων και οντοτήτων, που αξίζει να δραστηριοποιηθούμε ο καθένας ανάλογα με το ειδικότερο ενδιαφέρον του, ώστε να συμμετέχουμε και να δράσουμε συλλογικά, να εμπλουτίσουμε τις θέσεις μας, για να ενδυναμωθεί το ίδιο το κόμμα, σαν ζωντανός και δραστήριος οργανισμός στην κοινωνία».

 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου του βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Γκιόλα, σχολιάζοντας την εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα στο Άργος.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Γκιόλα:

Τη Δευτέρα το βράδυ, 9 Δεκέμβρη στο Άργος, μαζί με τον Νίκο Βούτση, τον Παναγιώτη Παναγιώτου, στην ανοιχτή εκδήλωση, συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είδα πολλά πρόσωπα γνωστά και άγνωστα, βρεθήκαμε παρέα με νέους και παλαιότερους συντρόφους μας.

Εκεί, στο εργατικό κέντρο Άργους, επιβεβαιώθηκε ξανά η θετική δυναμική της ανταπόκρισης στο κάλεσμα για , συνένωση δυνάμεων, για ενδυνάμωση, για ενεργή συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών της Αργολίδας.

Απευθυνθήκαμε στον δημοκρατικό λαό της Άργολίδας, σε εποχές δύσκολες, που φουντώνει η επίθεση του Νεοφιλελευθερισμού τόσο στην οικονομία, όσο και στο χώρο των δικαιωμάτων και των κοινωνικών κατακτήσεων.

Όπως και στο Ναύπλιο, όπως και στην Ερμιονίδα, όπως και σε όλη τη χώρα, έτσι και στο Άργος.

Προχθές το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μιλήσαμε τόσο για τον χαρακτήρα και τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και για τις μεγάλες δυνατότητες συνδιαμόρφωσης της αναγκαίας αντιπρότασης.

Όπως είπα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς, οι οργανωμένοι, αλλά και οι δημοκρατικοί πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν, τον ψήφισαν και τον στηρίζουν.

Τα δημοκρατικά, όμως, και ιδιαίτερα τα αριστερά κόμματα, για την ουσιαστική και δημοκρατική νομιμοποίησή τους, πρέπει να έχουν μια διευρυμένη βάση, που εξασφαλίζει τη διαφανή, ανοικτή δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία τους. Αλλιώς μετατρέπονται σε μικρές εσωστρεφείς ομάδες, χωρίς απήχηση στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που τα στηρίζουν.

Γι αυτό είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, μεγάλη η ανάγκη Ανασυγκρότησης του κόμματος.

Πώς θα επιτευχθεί ;

Mε άνοιγμα των θυρών του σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που εγκρίνουν την πολιτική μας, που μας ψηφίζουν και δίνουν καθημερινές μάχες υποστηρίζοντας ανοικτά τις θέσεις μας. Δεν φοβόμαστε την αθρόα προσέλευση, ούτε κατά διάνοια μας περνά η σκέψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλοτριωθεί και να χάσει τα χαρακτηριστικά και τις αξίες που τον διαπνέουν.

Ένα Αριστερό κόμμα δεν φοβάται, δείχνει εμπιστοσύνη και αγκαλιάζει τον προοδευτικό κόσμο.

Πολλοί είναι οι λόγοι που δεν έγιναν παρόμοια θαρραλέα βήματα στο παλαιότερο, αλλά κυρίως στο πιο πρόσφατο παρελθόν. Ήταν , κυρίως, η διαχείριση των κυβερνητικών ευθυνών, η αγωνία και πάλη για τη διαχείριση της κρίσης,η σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και η οριστική έξοδος από τα μνημόνια.

Τώρα είναι καιρός ! Τώρα που άναψε η φλόγα και η άσβεστη επιθυμία των ανθρώπων να προσεγγίσουν και να ενταχθούν στο κόμμα, με διάθεση μόνο για προσφορά και αγώνα, όντας στην Αντιπολίτευση.

Εδώ, από πλευράς του κόμματος, έχει προσεχθεί και σχεδιάζεται να δοθεί και ρόλος για τους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες που θέλουν, και αυτοί, να στρατευθούν στις γραμμές μας. Να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη τόσο των μικρών, τοπικών και περιορισμένων όσο και των μεγάλων πολιτικών θεμάτων και διακυβευμάτων των κεντρικών πολιτικών επιλογών.

Aυτό θα γίνεται μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες των συλλογικών συνεδριάσεων, τοπικών και ανώτερων διοργανώσεων, αλλά και μέσω του διαδικτύου, του i syriza, που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το αξιοποιήσουμε ως εργαλείο ανοικτής επικοινωνίας, μετάδοσης ειδήσεων, ανταλλαγής απόψεων και λήψης αποφάσεων.

Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη μας έλλειψη στον τρόπο λειτουργίας των συντριπτικά περισσότερων ΜΜΕ που έχουν εργαλειοποιηθεί υποστηρίζοντας μόνον την πλευρά της κυβέρνησης και, το χειρότερο, προωθώντας ένα κράμα συντηρητικών και αντιδραστικών αντιλήψεων σε όλο, σχεδόν, το φάσμα του κοινωνικού βίου, ρατσιστικές, ξενοφοβικές συμπεριφορές, τάξη, Αριστεία, εθνικιστικό αναθεωρητισμό στο ξαναδιάβασμα της ιστορίας και τόσα άλλα.

Τι περιμένει το κόμμα από εμάς ;

Tη συμμετοχή, την ενεργή παρέμβαση σε κάθε μορφή συλλογικής ύπαρξης, των πολιτών. Την ανάμειξή μας στους υπάρχοντες συλλογικούς φορείς, πρώτιστα στα εργατικά σωματεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, αλλά και κάθε άλλο σύλλογο και φορέα που δρα ως ενεργό κύτταρο στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, κι αναφέρομαι σε πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και σε άτυπες ενώσεις ενεργών πολιτών που διεκδικούν να αναμειχθούν, να ψάξουν, να γνωρίσουν, να αναδείξουν θέματα και συλλογικά να επιδιώξουν να τα προωθήσουν και να τα επιλύσουν.

Κι εδώ, στην Αργολίδα, υπάρχει μια πανσπερμία συλλογικών φορέων και οντοτήτων, που αξίζει να δραστηριοποιηθούμε ο καθένας ανάλογα με το ειδικότερο ενδιαφέρον του, ώστε να συμμετέχουμε και να δράσουμε συλλογικά,με εξωστρέφεια,ενεργή ανάμειξη, να εμπλουτίσουμε τις θέσεις μας,να τις εξειδικέυσουμε για να ενδυναμωθεί το ίδιο το κόμμα, σαν ζωντανός και δραστήριος οργανισμός στην κοινωνία”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ