Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒράβευσε 5 Παραολυμπιονίκες ο Δήμος Επιδαύρου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Βράβευσε 5 Παραολυμπιονίκες ο Δήμος Επιδαύρου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Η εκδήλωση βράβευσης Ελλήνων Παραολυμπιονικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από το Δήμο Επιδαύρου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου Λυγουριού, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου).

 

Η παράσταση και η μοναδική εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου, ξέφυγε από την πεπατημένη των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Δήμοι αναδεικνύοντας το κυρίαρχο πρόβλημα των ΑμΕΑ, την ….ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ από μια διαφορετική οπτική.

 

Τα ΑΜΕΑ εν δράσει αναφέρουν:

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να βρισκόμαστε εκεί για να τιμήσουμε τους Παραολυμπιονίκες μας. Έχουν κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες με τις επιδόσεις τους καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο Εθνικός μας Ύμνος έχει ακουστεί σε Διοργανώσεις του Εξωτερικού.

Οι ίδιοι με τη σειρά τους έδωσαν το δικό τους μήνυμα λέγοντας πως: «Δεν είμαστε ίδιοι, είμαστε όμως όλοι ίσοι!»
Μίλησαν για την αξία του αθλητισμού αλλά και για το πως τους επηρέασε σε προσωπικό επίπεδο να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης το Χοροθέατρο ¨Δαγίπολη¨ του Γιώργου Χρηστάκη μας μάγεψε με το Χορευτικό σε Αμαξίδιο, όπως και η Χορωδία του Δήμου Επιδαύρου.

Βραβεύθηκαν:
1. Χρήστος Αγγουράκης: Παραολυμπιονίκης Στίβου στις Ρίψεις. Ο ίδιος έχει καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Ακοντισμού!
2.Γιώργος Παππάς: Παραολυμπιονίκης Στίβου στις Ρίψεις σε ομάδα αρτιμελών αθλητών με πολλές διακρίσεις στην αθλητική του πορεία.
3.Παύλος Μάμαλος: Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών, Σήκωσε 238κg στην κατηγορία των 107kg στο Ρίο και κέρδισε την 1η θέση & το Χρυσό Μετάλλιο!
4.Δήμητρα Κοροκίδα: Παραολυμπιονίκης, Ασχολείται με τον Πρωταθλητισμό στο Para Badminton αλλά και το Τένις σε αμαξίδιο. Ακόμη, είναι Πρέσβειρα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ¨Παύλος Μυλωνάς¨.
5.Γιάννης Κωστάκης: Παραολυμπιονίκης, Ασχολείται με την αγωνιστική κολύμβηση. Έχει καταρρίψει 11 Παγκόσμια Ρεκόρ!
6.Γεωργία Τσώλη: Αν και δεν εντάσσεται στους Παραολυμπιονίκες είναι μια μαχήτρια στο στίβο της ζωής. Η κα Τσώλη είναι σύμβουλος στο Δήμο Επιδαύρου & είναι Απόφοιτη του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών.

Τάσος Χρόνης

 «Με μια μεγάλη εκδήλωση ολοκληρώθηκαν εχθές το βράδυ οι εκδηλώσεις για την ημέρα τιμής ατόμων με αναπηρία. Μηνύματα, αφύπνιση και στόχευση είναι αυτά που μας έμειναν!
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους παραολυμπιονικες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας δίδαξαν τι θα πει πείσμα για ζωή και δημιουργία!
Να ευχαριστήσω προσωπικά την Γεωργία Τσόλη, την Ελένη Μπιιάρη, τον Γιώργο Δεδέρη, την Ευγενία Λιούγκα, τον Τ.Κρέτση, τον Ευάγγελο Πατσουράτη και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει πράξη η συγκεκριμένη εκδήλωση, από την ιδέα ως την χθεσινή ημέρα.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τα σχολεία μας που στις 3 Δεκέμβρη μετέφεραν το μήνυμα “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί” στα παιδιά μας αλλά και στον άτυπο σύλλογο γονέων του παιδικού σταθμού που είχε την όμορφη ιδέα της ομιλίας της Γεωργίας Τσολη.
Χρέος μας πλέον η προσβασιμότητα όλων των συμπολιτών και επισκεπτών μας με ίσους όρους», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ