Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ150.000 ευρώ για προστασία από πτώσεις βράχων στην Αργολίδα

150.000 ευρώ για προστασία από πτώσεις βράχων στην Αργολίδα

Σύμβαση για το έργο που αφορά μέτρα προστασίας απο καταπτώσεις βράχων σε πρανή του οδικού δικτύου της επαρχίας Αργους, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τον ανάδοχο του έργου -ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 600.000 ευρώ.

 

Το ποσόν της σύμβασης, που υπογράφηκε την Πέμπτη στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη και του εργολάβου Μιχαήλ Φουντούκου, ανέρχεται σε 148.826,64 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ), μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Ενημέρωση δήμων για το ΕΣΠΑ

Κινητοποίηση από τους δήμους που “τρέχουν” έργα του ΕΣΠΑ, ώστε να επιτύχουν μεγάλο βαθμό απορροφητικότητας των διατεθεισών πιστώσεων, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή στην Τρίπολη, με δημάρχους και αντιδημάρχους από τις Π.Ε. της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε τα στελέχη των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ να φροντίσουν να αυξήσουν την απορροφητικότητα στα εκτελούμενα έργα του ΠΕΠ, καθώς -όπως τόνισε- “έργα που τον ερχόμενο Μάρτιο θα επιδεικνύουν στασιμότητα θα απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ”, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι για την Περιφέρεια προτεραιότητα αποτελούν τα μεγάλα έργα.

Στην ίδια συνάντηση, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τους πρωτοβάθμιους αυτοδιοικητικούς σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ δήμων και Περιφέρειας, καθώς επίσης για το πώς και πότε είναι δυνατόν να υπογράφεται απόφαση κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ