Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΝα αποφασίσουν οι πολίτες για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ πρότεινε ο Νετανιάχου

Να αποφασίσουν οι πολίτες για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ πρότεινε ο Νετανιάχου

Το πολιτικό αδιέξοδο στο Ισραήλ συνεχίζεται και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρότεινε να διεξαχθεί μια ειδική εκλογική διαδικασία ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες ποιος θέλουν να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού.

 

Ούτε το δεξιό Λικούντ του Νετανιάχου, ούτε το κεντρώο Μπλε και Λευκό του Μπένι Γκαντς, μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συμμαχίας μετά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν φέτος.

«Αν το Μπλε και Λευκό δεν συμφωνεί να σχηματιστεί κυβέρνηση ενότητας, τότε πρέπει να καταφύγουμε ξανά στον ισραηλινό λαό και να του ζητήσουμε να επιλέξει εκείνος απευθείας τον επόμενο πρωθυπουργό: Νετανιάχου ή Γκαντς», πρότεινε ο επικεφαλής της ισραηλινής δεξιάς σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η πρόταση του Νετανιάχου έχει «μοναδικό στόχο να εκτραπεί η προσοχή από τον ίδιο», καθώς ο ηγέτης της ισραηλινής δεξιάς έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διώξεις για «τρεις σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς», πρόσθεσε το κεντρώο κόμμα του στρατηγού ε.α. Γκαντς, ο οποίος έχει μετατραπεί στον κυριότερο αντίπαλο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Τα μέλη της Κνέσετ έχουν προθεσμία ως την Τετάρτη τα μεσάνυχτα για να βρουν τρόπο να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ