Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΈντονα καιρικά φαινόμενα Τρίτη και Τετάρτη με κρύο, βροχές και δυνατούς ανέμους

Έντονα καιρικά φαινόμενα Τρίτη και Τετάρτη με κρύο, βροχές και δυνατούς ανέμους

Εκτεταμένο Βαρομετρικό χαμηλό με χαμηλές πιέσεις θα κινηθεί προς την Χώρα μας από την Κέντρο Νότια Ιταλία με αποτέλεσμα να επιδεινώσει σημαντικά τον Καιρό στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, ένα νέο σύστημα θα κινηθεί προς την Ελλάδα όπου κατά την Διέλευση του Προς την Θάλασσα του Ιονίου Θα κινηθεί σαν μια ύφεση όπου σε συνδυασμό με την ασταθή ψυχρή αέρια μάζα, στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας και συγκεκριμένα την Μέση τροποσφαιρα ενδεικτικά ( 500 mbar) τείνει να δημιουργήσει μια ατμοσφαιρική διαταραχή και πρόκειται εμπλουτιστεί στην θάλασσα του Ιονίου λόγω μεγάλων υγρασιών με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πλούσιες σε υετο νεφικές μάζες.

Παράλληλα με την είσοδο του ψυχρού μετώπου δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και χαλαζοπτώσεις κυρίως σε παράκτιες παραθαλάσσιες περιοχές λόγω υψηλών δεικτών αστάθειας (Cape), εμφάνιση ικανοποιητικού ποσοστού διάτμησης ανέμου ( Wind Shear) αλλά και ποσά θετικού Στροβιλισμού όπου τείνουν να δημιουργήσουν ανοδικά και καθοδικα ρεύματα με αποτέλεσμα σε δεύτερο χρόνο σε παραθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου Πελάγους, Αιγαίου Πελάγους, του Αργοσαρωνικού και του Παγασητικού να εμφανιστούν Υδροστρόβιλλοι σε θάλασσα αλλά και ανεμοστρόβιλοι σε ξηρά.

Προς, το παρών με τα στοιχεία που εμφανίζουν τα Προγνωστικά μοντέλα καταλήγουμε σε μια αρχική προσέγγιση για το ποιες περιοχές θα έχουν τα πιο Έντονα φαινόμενα τονίζεται ( Αρχική Εκτίμηση) βάση των τελευταίων τρεξιμάτων των μοντέλων.
Έτσι λοιπόν υποψήφιες Περιοχές για Έντονα φαινόμενα είναι Οι Περιοχές της Μαγνησίας και γενικά ολόκληρη της Θεσσαλίας, Κεντρικού και Νότιου Ιονίου Πελάγους, Περιοχές της Δυτικής Κεντρικής Μακεδονίας συμπεριλαμβάνεται και η Ανατολική Χαλκιδική, η Δυτική, Ανατολική Νότια και Βόρειο Ανατολική Πελοπόννησος και η Δυτική Βόρειο Δυτική Κρήτη.

Αύριο Θα δούμε με τα νεότερα στοιχεία την Έκταση και την Διάρκεια των φαινομένων αλλά και σε ποιες ορεινές περιοχές είναι υποψήφιες για Χιονοπτώσεις κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας.

Καλό Ξημέρωμα Σε Όλους
Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR
www.kairos.gr


Επισήμανση Με Ανοικτό Κόκκινο Χρώμα ( Ασθενή έως μέτριας Έντασης φαινόμενα)
Με Σκούρο Κόκκινο, Κίτρινο και Ανοιχτό Κίτρινο Χρώμα οι υποψήφιες περιοχές ( Με τα πιο Έντονα κατά τόπους φαινόμενα).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ