Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ.Κόνδης για το Λύκειο Ελληνίδων: "Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν'...

Γ.Κόνδης για το Λύκειο Ελληνίδων: “Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ ….”

Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ ….(επιχειρώντας να ψηλαφίσουμε το νόημα της Παράδοσης στο Σήμερα και στο Αύριο).

 

Η αείμνηστη πρώτη Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους, Μάρθα Κονομάρα, έγραφε το 1981 με αφορμή την Εβδομάδα της Ελληνικής Παράδοσης: «Μας έκανε να στοχαστούμε την ταυτότητά μας και τις άπειρες δυνατότητές μας αντλώντας μέσα απ’ τη λαϊκή ψυχή και παράδοση για να μπορούμε προσαρμόζοντάς τες στο πνεύμα των καιρών, να δημιουργήσουμε νέες αξίες όπου το κέντρο θα είναι και πάλι ο Άνθρωπος».

Σαράντα περίπου χρόνια μετά θέτουμε και πάλι το ερώτημα της σημασίας και του ρόλου της ελληνικής παράδοσης στην πιθανή και δυνατή αυτογνωσία μας, στη (ανα)διαμόρφωση της ατομικής και συλλογικής μας υπόστασης και ταυτότητας. Ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, το Σήμερα χρειάζεται να μας βάλει ξανά σε μια δυναμική διαδικασία ανάπλασης και ενδυνάμωσης της συλλογικής μας παρουσίας μέσα στον δύσκολο Κόσμο.

Χρειάζεται να απαντήσουμε, χωρίς εθνικιστικές ακρότητες ή απλουστευτικούς ρομαντισμούς στο ερώτημα «Τι είναι η πατρίδα μας;»

Τα παραπάνω αναφέρει ο συγγραφέας Γιώργος Κόνδης, προλογίζοντας την σημερινή εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου του, για το Λύκειο Ελληνίδων Αργολίδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30μμ, στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ