Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση του κτιρίου Δημότση στο Κρανίδι

- Advertisement -

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση του κτιρίου Κων.Δημότση, σύμφωνα με δήλωση του πρώην δημάρχου Ερμιονίδας, Δημ.Καμιζή, ο οποίος ενημερώνει οτι έγινε δεκτή η εισήγησή του στο συμβούλιο της Κοινότητας Κρανιδίου της 22ας/11/19, να προχωρήσει η σχετική εκπόνηση μελέτης.

- Advertisement -

 

Οπως σημειώνει ο κ.Καμιζής, ελπίζει πως η παρούσα δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσει όλες τις δωρεές που έγιναν επι δημαρχίας του, κάτι που είναι ηθικό χρέος απέναντι στους δωρητές και την βούλησή τους.

Αναφέρει ο κ.Καμιζής σε ανάρτησή του:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου με ομόφωνη απόφαση μας, μετά από σχετική εισήγησή μου, προτείνουμε και ζητούμε από τον Δήμο Ερμιονίδας να προχωρήσει στην επισκευή και αποκατάσταση του κληροδοτηθέντος στον Δήμο ακινήτου (παλαιά κατοικία μετά οικοπέδου), από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Δημότση ή Έλληνα, το οποίο σύμφωνα με τον σκοπό που περιλαμβάνεται στην διαθήκη του, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από τον Δήμαρχο κ Γεωργόπουλο, στον προϋπολογισμό του Δήμου που θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί απόψε, συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 100.000 ευρώ γι αυτό τον σκοπό.

Ελπίζω ότι μετά την απαξίωση που υπέστησαν τα τελευταία 5 χρόνια, τα ακίνητα που είχαν δωρηθεί προηγούμενα  στον Δήμο κατά τις  θητείες μου ως δημάρχου των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιονίδας, θα αποκτήσουν χρησιμότητα και αξία από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Αυτό είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο όχι μόνον για την ωφέλεια που θα προκύψει για τον Δήμο μας και τους Δημότες , αλλά και για την εκπλήρωση του αυτονόητου ηθικού χρέους απέναντι στους δωρητές και την βούλησή τους.

 

- Advertisement -
 

________________