Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρουσίαση του κλινικού μέρους που αφορά το κάπνισμα και την διακοπή του...

Παρουσίαση του κλινικού μέρους που αφορά το κάπνισμα και την διακοπή του στην «Αλληλεγγύη»

Για 12η συνεχόμενη φορά, η Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος του συλλόγου «Αλληλεγγύη», υποδέχθηκε στις 3 του μήνα,   τον ακτινολόγο και συνεργάτη των Ομάδων Διακοπής Καπνίσματος κ. Χάρη Μπαρλιά και παρακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση η οποία αφορούσε κυρίως στη παρουσίαση του κλινικού μέρους που σχετίζεται με την κάπνισμα και τις επιπτώσεις αυτού στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες με θέματα που άπτονταν του ενδιαφέροντός τους αναφορικά με το κάπνισμα και τη διακοπή αυτού. Την εισήγηση παρακολούθησαν επίσης, τα μέλη του ΔΣ η κ.Ηλιάδη (αντιπρόεδρος) και η κ.Μαρλαγκούτσου (μέλος).

Στο τέλος Νοεμβρίου, η Ομάδα είχε καλεσμένη την κ. Χρυσάνθη Χασάπη- επιμελήτρια καρδιολόγο του Νοσοκομείου Ναυπλίου και συνεργάτη των Ομάδων Διακοπής Καπνίσματος.
Με βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στο καρδιαγγειακό σύστημα καθώς και τα οφέλη στη σωματικής υγεία εν γένει κατά την διακοπή.

Τέλος, αφιερώθηκε ένα μέρος της συζήτησης σε εξατομικευμένες παρεμβάσεις.

Επίσης, έγιναν και βιωματικές ασκήσεις με στόχο την ψυχολογική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκαν σε συνάντηση της ομάδας, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της ψυχολόγου κ. Κούρου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ